Konu: Nergis
View Single Post
Eski 13-03-2012, 20:00   #1162
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fsuzen Mesajı Göster
Sayın Pria

Geçen sene çiçekleri küçük oldu ve sonbahara kadar yaprakları yeşil kaldı.Don başlayınca yapraklarını kestim.Benim bahçemdeki ilkbaharda açan soğanlı bitkilerimin sürgünleri , kar yağışı öncesi ya toprağın altında kalır ya da 1-2 cm toprak üstünde kalır.Sizin nergislerin sürgünü 3-5 cm olsa kesin gözüme çarpardı.

saygılarımla
1- Geçen yıl çiçeklerin biraz küçük olmasının nedeni, nisbeten küçük soğanların size denk gelmesinden kaynaklanabilir..Gerçi ben, herkese adaletli olarak hem en iri, hem de daha az iri olanları, kimseye en ufak bir ayrımcılık gözetmeksizin elimden geldiği kadar göndermeye çalışıyorum ama belki de size ayıklana ayıklana artık bunlara müşteri çıkmaz dediğim geç zamanlarda sattığım soğanlar da denk gelmiş olabilir..

2- ''sonbahara kadar yaprakları yeşil kaldı'' sözünüzden çıkardığım anlam şu..
(Ankara'da) 1350 metre yükseklikte oldukları için, nisbeten daha az sıcaklıklar yüzünden, serin bir ortamda olduklarından yapraklar sararmamış olabilir..tabi bunda sulama da etkilidir..

Don olayları başlayınca yapraklarını kesmeniz sonrasında yeni yaprakları ne zaman verirler ben de bilemiyorum..ilginç bir durum..yetişme ortamları yüksek ve serin bir yer olduğuna göre belki de sizin nergislerinizin açmaları mayıs ayına kadar sarkabilir..
Lütfen gelişmeleri yazınız.
Selamlar..


Düzenleyen pria : 15-05-2012 saat 21:56
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön