View Single Post
Eski 05-04-2007, 14:10   #116
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Peace selamlar, bonsainle aramiza hos geldin. Bonsai sevincin, heycanin bir omur seninle birlikte olsun.

Cin karaagaci = Chinese elm[Ulmus parvifolia] ve Japon karaagaci = Japanese elm[Zelkova serrata], Yalniz yeni basliyanlari deyil, bir birlerine cok benzedikleri icin bircok insani yaniltabilir.

Asagida iki agacin yapraklarindan ornekler var. Dikkatli bakinca aradaki fark goruluyor. Usteki yaprak Cin karaagacina,[U. parvifolia] altaki yaprak da Japon karaagacina [Z. serrata] ait. Cin karaagacinin yaprak kenarlarindaki tirtirlar, Japon karaagacindaki tirtirlar kadar seyrek deyildir. Japon karaagacindaki yaprak tirtirlari bir birine daha oval baglaniyor.

Bu durumda Peacenin agacinin, yaprak orneklerine dayanarak Japon karaagaci [Zelkova serrata] oldugunu soyliyebiliriz.

Peace, agacini disarida tutarsan daha saglikli olacaktir. Ic mekanda daha dikkatli olman gerekecek Topraginin tamamen kurumasina izin verme, cok sulaman da susuz birakman kadar tehlikelidir kok curumesinden agacini oldurebilirsin, sulama konusunda dikkati ol.[saksinin altinda suyu toplamak icin altlik olmasin, altlik koklerin surekli su ile temas ettirdiginden curumeye sebeb olabilir]

Buyume sirasinda[bahardan yaz sonlarina kadar]gubre verebilirsin paket uzerinde yazan miktardan fazla gubre vermemelisin. agac yapraklarini dokmiye baslaycagi zaman gubre vermeyi kesmelisin.

Yeni surgunlerin 3-4 yaprakli olmasina izin ver sonra surgunleri uzerlerinde 1-2 yaprak kalcak sekilde buda. Agacin istedigin forumu aldiktan sonra, yaprak budamasi ile yapraklarini kucultebilirsin.

Bol sanslar, kolay gelsin.

zelkova ve cin karaagaci yapragi 002.jpg
usteki yaprak Cin karaagcinin, altaki yaprak Japon karaagacinin[Zelkova serrata]

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön