Feriha Hanım..
Benim bildiğim kadarıyla literatürde, bu doble daffodil erlicheer türü nergisler için Amerika zone haritasına göre 5-9 zone'lar arasında uygun yetişme ortamı olduğu belirtilmiş. (bakınız linkte, sağda fotoğraf altında yazılı):
Double Daffodil Erlicheer - K. Van Bourgondien & Sons
5 nolu zone bölgesinde önerilen bitkilere nergisimiz de dahildir..bu zone'da nergislerimizin -28.9 dereceye kadar düşük sıcaklıkları dahi tolore edebileceği belirtilmektedir:
Hardiness zone - Wikipedia, the free encyclopedia
Eğer nergisleriniz bahçe toprağında ekili olsaydı çok büyük olasılıkla Ankara'nın bu sert kışından etkilenmiyeceklerini yazabilecektim..
Fakat saksı, özellikle minik saksıya ekim beni biraz tereddüte düşürüyor..
En azından o sert donlu günlerde saksılarınızı soğuk ama kapalı balkon gibi bir yere alabilseydiniz veya saksılarınızı bir sera naylonuyla geçici olarak örtseydiniz gene birşey olmaz diyecektim..
''minik bir sürgün olacakmış gibi gözüküyor'' dediğiniz için umutluyum.
.eğer sürgün yemyeşilse daha da umutluyum..
Size tüm bunları yazarken, aynı don olaylarını benim İstanbul'daki saksılarım da yaşadı..hep dışardalar..sanırım gece eksi 6-7 leri tattılar bu kış..
O soğuk donlu günlerde yapraklar pörsüyüp aşağı sarktı, hafiften renkleri açıldı..ben bile hafiften korktum zarar görürler diye..
Saksı toprağını yokladım birkaç gün..taş gibi donmuştu..
http://www.agaclar.net/forum/904394-post1060.htm
Buna rağmen havalar ılıklaşınca aniden toparlandılar..şimdi çiçek açmaya yakınlar..
Beni tereddüte düşüren tek şey saksılarınızın küçük olması..kökler inşallah toprak donunca pek zarar görmemiştir..
Soğanların toprağını hiç kurcalamayın..bir an önce onları kapalı balkonunuza almanızda yarar var..
Umarım sizin nergislerde canlanacaktır havaların ılımanlaşmasıyla..
Bekleyelim bakalım..