View Single Post
Eski 11-03-2012, 18:04   #68
Sütlükurabiye
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-03-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Hintbülbülü

Merhaba arkadaşlar ben bundan 3-4 hafta önce yaklaşık 3-4 aylık 1 dişi 1 erkek hint bülbülü aldım... Kuşlarım çok tatlı neşeli ve hareketli kuşlarım salonda televizyon yakınında duruyordu ama okuduklarımdan sonra odama taşımaya karar verdim... Odam salon kadar sıcak değil ama çok soğuk yine de kuşları etkiler mi? ve odamdaki ışığı akşamları odamda olmadığımda kapatıcam ama korkarlar mı ya da rahatsız olurlar mı?Ayrıca odamda nereye koymalıyım? Ve yalnızlık çekerler mi çünkü beni görünce çok mutlu oluyolar hemen ötüşmeye başlıyolar??

Ve henüz kafese yuva almadım bikaçgüne alacağım,kuş kumu ve ballı yem de alacağım... Bunun dışında alam gereken başka birşey var mı? Ve yem olarak petshoptan aldığım yemi veriyorum bunun dışında havuç marul v.b. veribileceğim yazıyordu fakat ne sıklıkla değiştirmeli ve haftanın kaç günü vermeliyim? Dedem birçok kuşa bakmış ve bi kuşu fazla havuç yiyip isal olmuş ve öyle ölmüş bu yüzden ne sıklıkta vereceğim ve ek olarak ne verebilrim başka?

Ayrıca kafese pamuk ip çerçöp koymalımıyım?

Ve bazılarınız kuşlarınızı ev içinde salıyormuşsunz ben yanlışlıkla kaçırdım ve yuvaya sokmam zor oldu tabi kuşum çok korktu ama ben kuşumu salmalı mıyım?Ayrıca petshoptaki görevli kesinlikle salma dedi ne yapmalıyım?

Bunun dışında suyu hergün değiştiriyorum ve genelde bitiriyolar birgün vitaminli bir gün vitaminsiz su koyuyorum (petshop görevlisi öyle söyledi) Suyu içme suyu olarak koyuyorum çünkü diğer su çok kireçli oluyo...

Arkadaşlar baya uzun oldu ama lütfen hepsini okuyup bildiklerinizi cevaplayınız şimdiden herkese çok teşekkür ederim...

Sütlükurabiye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön