View Single Post
Eski 10-03-2012, 02:34   #1
Onur G. HİTİT
Ağaç Dostu
 
Onur G. HİTİT's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2006
Şehir: İlkadım/SAMSUN
Mesajlar: 365
ödüllü canlı doğuran balık fotoğrafı yarışmamız

Lepistes Kulübü Canlı Doğuran Balık Fotoğrafı Yarışması 2012



Kulübümüzün kuruluşunun 5. yıldönümü olmasından dolayı bir yarışma düzenleyelim dedik. 28 Nisan 2007 tarihinde kurulan kulübümüz 5. yılını dolduruyor. Kulübümüzün kurulmasından sonra lepisteslere ilgi arttı, lepisteslerle ilgili internet sitelerinin sayısı da arttı. Bundan memnunuz. Lepistesler 5 yıldır "değersiz, basit" balıklar olarak görülmüyorlar. Bu önemli bir şeydir.

Katkılarından dolayı Pet Garden firmasına teşekkür ederiz (www.petgarden.com.tr). Sağ olsunlar, bu yarışma etkinliğimizde ödülleri karşılamayı kabul ettiler.



1- Yarışmaya jüride bulunan kişiler haricinde herkes katılabilir. Katılım için Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşıyor olmak gerekmektedir. Yarışmaya katılım için Lepistes Kulübü'ne üye olmaya da gerek yoktur.

2- Yarışmaya sadece 1 tane fotoğrafla katılınabilir. Fotoğraf, yarışmacının kendisine ait olmalıdır. Başkasına ait bir fotoğrafla katılmaya kalkışan olursa, bu durum belirlendiği anda gereken işlem yapılır. Fotoğraftaki canlının veya akvaryumun yarışmacıya ait olması gerekmez. Çünkü bu bir fotoğraf yarışmasıdır.

3- Yarışmamızın konusu, sadece canlı doğuran balıklardır. Fotoğraflar sadece ve sadece türü/varyetesi önemli olmaksızın canlı doğuran balıkların fotoğrafı olmalıdır (Endler, lepistes, velifera, moli, plati, kılıçkuyruk, gambusya vesaire) Genel akvaryum fotoğrafından ziyade, "canlı fotoğrafı" yarışması olduğu için 4. maddemizdeki puanlama kriterlerini dikkate alarak fotoğraf çekmek gerekmektedir.

4- Yarışmada değerlendirme kriterleri:

  • Objeye odaklanma, kadraj ve kompozisyon (0-30 puan)
  • Netlik ve ayrıntı (0-30 puan)
  • Çarpıcılık (0-40 puan)

5- Bu değerlendirme kriterlerinin ilk ikisi için 0-30 arasında, üçüncü kriter için 0-40 arasında puan verilir. Toplamda 100 puan üzerinden puanlar hesaplanır.

6- Toplamda en yüksek puanı alan fotoğrafın sahibi yarışma birincisi olur. Onu izleyen diğer 2 fotoğraf da ikincilik ve üçüncülüğü paylaşır.

7- Birden fazla fotoğrafın aynı dereceyi alması durumunda jüri üyeleri yeniden bir değerlendirme yaparak karara varır.

8- Fotoğrafların ebatları çok büyük veya pul kadar küçük olmamalıdır. Ayrıca; fotoğrafın üzerinde herhangi bir isim, logo, yazı bulunmamalıdır.

9- Yarışmaya gönderilen fotoğraflar, Lepistes Kulübü tarafından kullanılabilir (makale, takvim, katalog, tanıtım ve bunlara benzer çalışmalar).

10- Son katılım tarihi: 20 Nisan 2012

11- Yarışma sonuçları, 30 Nisan 2012 tarihinde açıklanır.

12- Fotoğrafların en geç yarışmaya son katılım tarihine dek yarisma.lepisteskulubu@gmail.com adresine gönderilmiş olması gerekmektedir. Yarışmaya katılım şu şekilde olmalıdır, bu formu doldurmadan yapılan katılımlar geçersizdir:

Alıntı
  • İsim ve soyad:
  • Telefon numarası:
  • Adres (ev adresi veya iş adresi):
  • E-posta adresi:
  • Balığın türü:
  • Fotoğraf makinesinin marka ve modeli (yazarsanız iyi olur):
  • Fotoğraf:


13- Jüri üyeleri:

Sn. Oğuz SAĞLAM (Ankara/TÜRKİYE)

Sn. Murat SAĞDIÇ (Burdur/TÜRKİYE)

Sn. Onur G. HİTİT (Bilecik/TÜRKİYE)

14- Ödüller:

Birincinin ödülleri:

FİLTRE: http://www.petgarden.com.tr/Urun_Det...U1=100-SP2500L

ISITICI: http://www.petgarden.com.tr/Urun_Det...ODU1=100-R9050

YEM: http://www.petgarden.com.tr/Urun_Det...nKODU1=800-900

İkincinin ödülleri:

FİLTRE: http://www.petgarden.com.tr/Urun_Det...U1=100-SP1100L

YEM: http://www.petgarden.com.tr/Urun_Det...nKODU1=800-900

Üçüncünün ödülleri:

ISITICI: http://www.petgarden.com.tr/Urun_Det...ODU1=100-R9050

YEM: http://www.petgarden.com.tr/Urun_Det...nKODU1=800-900

Ödüller sahiplerine sponsorumuz Pet Garden tarafından ulaştırılacaktır. Yarışma sonuçları, jüri değerlendirmesinden hemen sonra, yarışma takviminde belirtilen tarihte tarafımızdan duyurulacaktır.

İyi eğlenceler ve başarılar dileriz.

Kolay gelsin.

Onur G. HİTİT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön