View Single Post
Eski 08-03-2012, 14:36   #8
nikon_
Ağaç Dostu
 
nikon_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 306
zeytin gelişmeler

Zeytinle ilgili son gelişmeler şunlar; elimdeki upuzun ve ince gövdeli zeytin fidanını gövdeyi kısaltmak için havai köklendirme uygulamış ve gövdeyi iki kısma ayırmıştım. Ana gövdeyi havai köklendirme ile iki parçaya böldükten sonra, altta kalan parça da sürgün vermişti. Sürgün yeterince büyüyünce, dikkatlice ana gövdeden ayırdım ve ayrı bir saksıya aldım.
zeytin01.jpg

Böylece, elimdeki tek zeytin 3 zeytin fidanına dönüşmüş oldu.
zeytin04.jpg

Bunlardan ilk halinde ana gövde durumunda olan zeytinin köklerini ortaya çıkardığımda, görünenden çok daha kalın ve yumrulu bir yapıya sahip olduğu ortaya çıktı. Çelik ile köklendirilmiş bir fidan olduğu için de, kazık kökün olmadığı ama bolca kılcal kökün olduğu bir kök yapısı vardı. Bu gövdenin asıl kök kısmına kadar olan bölümünü iyice temizleyip gövdenin ortaya çıkmasını sağladım. İyi bir toprak karışımı hazırlayıp yeni bir saksıya diktim.
zeytin05.jpg
zeytin07.jpg

Şimdi gövdenin ortalarından bir yerden zeytin sürgün vermeye başladı. Çıkacak dal/dalların bu yıl gelişmesini hızlandırmaya çalışacağım.
zeytin06.jpg

Bu aşamada bir sorum olacak: Yeni sürgünü gövdeden ayırdıktan sonra kesik bölgeye aşı macunu sürdüm. Ancak şimdi bu macunun görsel kirlilik yarattığına kanaat getirdim ve temizlemek istiyorum. Aşı macunu gövdeden nasıl temizlenir?

nikon_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön