View Single Post
Eski 06-03-2012, 23:05   #12
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Bir efsane olarak çok dillendiriliyor. Sanırım her bölgede bu tür bir bakır çubukçu var.. Bulduklarını iddia ediyorlar.. Ama benim anladığım kadarı ile bu kişiler biraz tecrübenin yardımı ile arazi meyili, toprak yapısı ve topraktaki bitki örtüsünü sezinleyerek bu işi yapıyorlar, şansları da varsa su çıkıyor gibi tahmin ediyorum..

Örneğin bizim tarlada yabani nane bir hat boyunca çıkıyor.. Bakıcı abimiz, yılların kurdu.. Yabani nanenin bu şekilde çıkması burada bir su sızıntısı olduğu anlamına gelir diyor..

Aynı şekilde fidan çukuru açan kepçe operatörümüz de bir noktadan özel bir tür toprak katmanı çıkınca bunun suyun varlığına delalet olduğunu söylemişti, belki bulurum diye epey bir kazdı durdu ama sonuçta suyu bulamadı..

Bu su arayıcıları ile ilgili en çok dalgayı yakınlardaki bir köyün muhtarı geçiyor.. Bunlar meyveci bir köy halkı.. Suları dağdan geliyor ama üretime yetmiyor. Sonuçta nispeten paralı bir köy oldukları için bunların kapısını envai çeşit sondajcı, bakır çubukçu aşındırmış senelerce.. Çöllerde Araplara sondaj yapanlar bile gelmiş.. Artık o kadar tecrübelenmişler ki gülüp geçiyorlar bu "sondajcı"'lara.. Kuyuyu kazarsın, suyu çıkartırsın, bir gün akıtırsın, eğer su azalmazsa o zaman sana para diyorlar. Aksi takdirde beş kuruş vermiyorlar..

Bir de bana tavsiyeleri "gööz yaşı kadar suylan meyve neyin olmaaaz" diyorlar.. Valla ne diyeyim, haklılar ama ben şimdilik göz yaşı kadar su ile idare ediyorum

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön