View Single Post
Eski 16-10-2010, 13:26   #6
Uzaylı
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
İşin başından sonuna sadece ikinci gün hariç kızımla bizde vardık.Eşim bizim olmadığımız gün sıkılmış.Biz de bir daha onu yalnız bırakmadık. Artezyenciler büyük bir pazar şemsiyesi ve tabureler koymuşlardı biz şemsiye altından onları izledik.
Eklenti 175354

Borular önce 140'lıktı ( et kalınlığı 6,5 mm.)eşim beğenmedi, artezyenci ile aralarında anlaşmazlık ve biraz tartışma yaşandı .Siz siz olun bazı şeyleri netleştirmeden işe başlamayın.Sonunda eşim malzeme masrafı bana ait ben metre başına delme ücretini öderim deyip tatlıya bağladılar.ve gördüğünüz borular değişti.Firmadan 175'lik ( et kalınlığı 8 mm. ) borular geldi. Firma sahibi boruları bizzat getirmiş, sen bunları ne yapıcaksın çok büyük arazi mi sulama yapacaksın dedi. Eşim de bu işler bir kere olur oldu mu iyisi olsun ileride ne olacağı belli olmaz diye konuyu kapattı.
Eklenti 175355
Kuyunun en dibinde bu huni gibi kapalı bir boru ağzı takıldı.
Eklenti 175356
Kızım babasını ve çalışanları izliyor.
Eklenti 175357

Sanırım altıncı gündü. Sabah dokuz civarı tarlaya geldik. Artezyencinin oğlu delikanlıda bir telaş vardı. Babasını telefonla aramış ki kısa bir süre sonra adam telaşla arabasını yanaştırdı. Bir paniktir izliyoruz. Biraz uğraştılar derken adam bize açıklama yaptı. Matkapla iki delme borusu kuyunun içinde kalmış, 50 küsur metre derinlikte. O gün çok uğraştılar bir türlü kurtaramadılar.Çok yoruldular,adeta perişan oldular. Borular yeniden bağlandı. Kurtarılamadı. Kaynak yatılar v.s. Bir borunun dişli kısmı kırılmış.Yeni yatak açtılar. derken daha bir sürü uğraşırlarken hava karardı. Beni görmelisiniz izlerken sürekli dua ediyorum. Allahım yardım et diye.Hem onlara hem bize yazık. "Kurtulmazsa ne olur dedim." İçeride 5000 Tl. değerinde matkap ve borularım var. Vazgeçmek zorunda kalırsak yanına sıfırdan kuyu açmamız gerekecek demek. Biz oradan ayrılırken hala kurtaramamışlardı.
Ve Müjde, ertesi gün tarlaya gediğimizde matkap yorgun bir canavar gibi yerde yatıyordu. Gözlerimi kocaman açmışım "kurtardınız mı dedim". Komik görünüyordum herhalde eşimde, adam da güldü. Ama kim olsa sevinirdi. Hepimiz strese girmiştik. Bu bizim bir hafta daha sürekli gitmemiz demek, boşa giden benzin v.s. masrafları.Onlar için de maddi zarar.

Eklenti 175358

Eklenen Resimler
     
Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön