Konu: Nergis
View Single Post
Eski 03-03-2012, 11:20   #1115
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Double Daffodil Erlicheer cinsi nergislerim yavaş yavaş çiçek sapı göstermeye çalışıyorlar..dipleri iyice şişkinleştiler..bir nergis filizinden çiçek gelip gelmediğini ben bu diplerindeki şişkinlikten anlıyorum..
Büyük saksımda 16 soğan ekili..sayabildiğim kadarıyla 30 kadar çiçek açacak..Bir soğanımda 5 çiçek var..bazılarında 1..bazılarında 2-3..boş yok..
Bu nergis cinsinin en güzel taraflarından biri de bu..çiçek açmamazlık yapmıyorlar..soğanlar bakımlıysa tek soğandan 2-3 çiçek bile alınabiliyor..

..
İstanbul'da büyük bir saksıda ekili 16 soğanım olduğunu yazmıştım..20 gün kadar önce yukarıda alıntıladığım yazımda bir soğanda 5 çiçek sapı olduğunu yazmıştım ama, köyden dönüşte dün tekrar baktım..O soğanda 5 değil tam 8 adet çiçek sapı olduğunu sevinçle farkettim..Bu yıl hem köyde ekili olanlarda hemde İstanbul'dakilerde hayretler içinde ilk defa farkedip tanık olduğum birşey daha var; bazı soğanlar aynı yerden 2 adet çiçek sapı veriyor..yani ikiz çiçek sapı veriyorlar..
Yanlış anlamayın, malımı methetmek için söylemiyorum ama bu Double Daffodil Erlicheer türü nergisler çok bonkör..nankör değiller, çok bereketli bir tür..güzel bakım ve iyi bir yetişme ortamında harikalar yaratıyorlar..hele hele çiçek vermeme sorunları hiç yok..
Çiçek sapları 10 santim kadar oldular..biraz daha uzasınlar fotolarını ekleyeceğim foruma..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön