View Single Post
Eski 03-04-2007, 22:06   #97
lerdemir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Sn kumes14 ve sevgili denizakvaryumu,

Bence bu başlığın devamında, kumes14'ün, detaylı yönlendirici açıklama yapmadan, sadece bir linkin ratingini artırmaya çalışırcasına, teaser (meraklandırıcı reklam türüne ilişkin sektörel tabir) içerikli mesajı uygun olmamış.

Yöneticilerden silinmesini talep edeceğim.
Tabii, sonrasında da benim bu mesajımın...

denizakvaryumu ise bence o uzun açıklamaları kopyalayıp yapıştırmak yerine, bahsi geçen ürünün tanıtım ve reklamının yapıldığı o konu başlığındaki sadece 2 numaralı mesajdan alıntı yapmış olsa idi; ki orası da şu şekildedir, limon ağaçları ile ilgili proje uygulamasına ilişkin olanı- bu konu başlığındaki dertlerin çözümlenmesi çabasına yönelik olarak daha doğru olurdu bence.

-----------------------------
Projenin adı:
Limon ağaçlarında Mal Secco hastalığının önlenmesi

Projenin Türü:
Tarım

Proje Yeri:
MUGLA

Sorun:
Limon ağaçlarında Mal secco hastalığına Phoma tracheiphila adlı bir mantar neden olmaktadır. Bu mantar önceden Deuterophoma tracheiphila olarak bilinmekteydi. Bu hastalık özellikle ülkemizde büyük sorun yaratmaktadır ve çözümsüz olduğu için sağlıklı ağaçları korumak amacıyla her yıl binlerce hastalıklı limon ağacı kesilmektedir.

Çözüm:
Hasta ağaçlar üzerine EM FPE (bitki özüyle fermente olmuş EM) spreylendi. EM FPE bitkilerin hastalıklara karşı direncini artırmaktadır. Spreylenen ağaçlarda hastalığın önüne geçildi ve ağaçlar vejitatif büyümeye devam etmeye başladı.

Yorumlar:
Şimdiye kadar bu hastalığı kontrol etmenin tek yolu ya ağaçları kesmek ya da fazla etkili olmasa da kimyasal ilaç kullanmaktı. EM ile ağaç sadece hastalığı durduracak dirence ulaşmakla kalmadı, hastalık durduktan sonra büyümeye devam etti. TRT 3’deki “Bu Toprağın Sesi” programında bu konu da ele alındı.

--------------------

Kaldı ki, son soruların içeriğine ilişkin bir tanımlama ve yardım unsuru da bulunmamaktadır kumes14'ün bu konu başlığındaki yukarıdaki cevabında.

Limon ağacında sorun yaşayan üyemizin tarifi ile ilgili olmadan, kumes14'ün doğrudan kendi ürününe yönelik tanıtım fırsatı yaratma çabasına alet olmuştur sevgili denizakvaryumu zannımca.

Saygılarımla

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön