View Single Post
Eski 28-02-2012, 12:54   #55
B.Unver
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 205
Nilgün Hanım,
Ben de nacizane gördüklerimi ve tavsiyelerimi ekleyeyim.



Bu fotoğrafta gördüğüm öndeki 3 balığın da göz gövde oranları iyi durumda.Yani yanık değiller.Arkadakinin ise fotoğrafın çekilme açısından dolayı tam yorum yapamam.

Bu fotoğrafın altındaki yukardaki diğer fotoğrafta ve sağ arkadaki ise diğerleri kadar büyümeyecek.Göz gövde oranı gözün büyüklüğünden yana.Ama bu olasılık normal üzülecek birşey yok.Bunu söyledim ki şimdiden diğerleri kadar büyümezse üzülmeyin.

Sizdeki ırklar Blue Turquoise ve Red Cover; Red cover ırkınınTomato,Rose Red, Red Valentine varyeteridir ama sizdeki ağırlıklı Red Cover.

Akvaryumunuda yosunlanma görüyorum.Bir araba silgeci alıp su değişimlerinde bu yosunlanma ve pamuklanmayı camlardan silin ve su çekimini ondan sonra yapın.Zamanla kalan bu yosunlanma ve pamukçuklar bakteriyel ve mantar hastalıklarına yol açar.Bazen bakteriyel rahatsızlıkların ikincil hastalığı yüksek sıcaklıkta olan diskuslar için mantar hastalığıdır.

Flitre olarak dış flitre içten pipo flitre(oksijen için) kullanıyorsunuz.İyi seçimler.Elbette kullandığınız flitre malzemelerini bilmeden söylüyorum.

Su değişimleri bu boy için genelde günlük önerilir.Ancak dış flitrede ve balık oranında haftada bir büyümeyi sorunsuz devam ettirecektir.

Çevre=Su kalitesi (Ph, mineral oranı, nitrat oranı/balık)+Beslenme rejimi

Yani balığın genetik özelliklerinin (büyüme, renk canlılığı, üreme kapasitesi vb.)ortaya çıkması sizin elinizde.

Yani Büyüme=Genetik (kod) Özellik+Çevre

Genetik özellik islah edilmiş ırklarda üreticisine ve/veya seceresine bağlı.

Ancak sizin manüble edeceğiniz ortam çevre, yani akvaryumdaki suyun özelliklerini dengede ve discusun isteklerine göre tutmanıza bağlı.

O zaman;

1-Diskus soğuk kanlı sıcak su balığıdır.Yani ortam sıcaklığı ne ise discus vücut sıcaklığı odur.Discusun akvaryum ortamındasağlıklı su sıcaklığı 29-31 C dir.

2-Renklerin parlak olması, büyüme oranı akvaryum ortamındaki su kimyasına bağlıdır.
-Max 10 mg/l nitrat.(suda amonyak ve nitrit oranları 0 olmalıdır.Ama döngü Amonyak tan nitrite nitritten nitrata dönüşüm olduğu için yararlı bakteri kolonisinin dış, pipo flitrede iyi oturmuş olması da önemlidir.Yoksa çok su değişimi isteyebilir.
-Asidik su ki islah edilmiş ırklar 7-7,5 Ph gibi nötr ve hafif alkali sularda da olur ama ideali 6,5-7 Ph aralığıdır.
-Sizin elinizdeki boydakşi diskuslar 250-400 microsiemens suda ki benim genel tercihim min 300 microsiemens dir.Çünkü sudaki kalsiyum oranı da büyümeye etki eder.

-Renklendiriciler hormon değilse ve doğal karotenler içeriyorsa sizin Red Cover ırkına etki edebilir.Ancak buna rağmen doğal renk oturumu bir diskusta net olarak 6 aydan önce olmaz.Olursa burda zaten üreticisi renkllendirici kullanmış demektir.Hormon kullanımından kesinlikle kaçınmak gerekir.Hormon dengesiz kullanımı balık karaciğerini yoracak, üremeyi etkilecek ve büyümeyi durdurma noktasına getirecektir.

Umarım yardımcı oldum.


Düzenleyen B.Unver : 28-02-2012 saat 13:48
B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön