View Single Post
Eski 28-02-2012, 10:28   #15
hizals
Ağaç Dostu
 
hizals's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 320
Kimyevi gübre kullanım mantığıyla kimyasal ilaçların kullanımı çok farklıdır. Kimyevi gübreler , ilaçlar gibi düşündüğünüz zararlı etkilere sebep olmamaktadır. Bitkinin yaşamını devam ettirirken verdiğiniz gübreler dozunda ise zaten bu verilenleri besin maddesi olarak tepkime yaparak ya da direkt olarak tüketir. Gelişen teknolojiler sayesinde düşük oranlarla alınabilirliği yüksek gübreler geliştirilmekte ve bu sayede toprakta birikmelere ya da yıllarca toprak bünyesinde kalan elementler engellenmektedir.

sn. closek
toprak harici yapraktan uygulanabilen sıvı gübreler de bulunmaktadır. Ancak verdiğiniz bilgiye istinaden elinizdeki gübrenin topraktan uygulanması en doğru uygulama yöntemidir.

sn. yssahin
bitki besleme konusunda korkularınızı ilaç kullanımı gibi büyütmeyin. ****** aşırı gübre verildiğinde fitotoksisite olabileceği gibi toprak yapınızı ve bitki bünyenizi bozacak sonuçlar doğacaktır ancak gübre kullanımında bu oranlar temel element grubu ( N P K) için çok esnektir. sizler bitkinizi sularken gübrenin iyice suya karıştığından emin olun ve suyu verirken toprağı sıyıracak şiddette olmamasına ve göllenme yapmayacak şekilde olmasına dikkat edin. unutmayın ki su bitkinin ihtiyaçlarını karşılaması için en temel araçtır. fazlası halinde bitki yaşamsal fonksiyonlarını yavaşlatmaya, yitirmeye veya eksiltmeye yeltenebilir. toprağa serçe parmağınızı batırdıgınızda nemli olduğunu düşünüyorsanız sulamanıza gerek yoktur. her sulamada gübreli su vermeniz beslenmesine çok faydalı olacaktır.

hizals Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön