View Single Post
Eski 27-02-2012, 17:26   #341
çiçeksever
Ağaç Dostu
 
çiçeksever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2006
Şehir: Afyon-Eskişehir
Mesajlar: 1,629
http://cactus.biology.dal.ca/paulS/c...christmas.html
sitesinden Türkçe google çevirisi:
Paskalya Cacti

Şükran Ekim ve Şubat ayları arasında Noel kaktüs çiçek yılda iki kez, hem de sonra tekrar Mart ve Mayıs ayları arasında, birçok millet Paskalya Cactus ile karıştırmayın eğilimindedir çünkü. Onlar gerçekten çok iyi bir şirket bulunmaktadır. Bu bitkilerin çok daha iyi tanındı kadar önde gelen botanikçiler birçoğu yıllardır aynı şeyi yaptı



Paskalya Cactus
( Rhipsalidopsis gaertneri )


Easter Cactus olan Rhipsalidopsis gaertneri . Bazı açılardan bu Schlumbergera çok benzer. Ancak, Nisan ayında sadece bir kez çiçek açan her yıl, (Paskalya hakkında) ve çiçek çok farklı. Iyi büyümek için çok daha zor olduğunu ve en ufak bir taslak onun phylloclades (gövde parçaları) dökülme, veya zaman içinde-veya altında sulanmış ve sıkıcı alışkanlığı vardır çünkü Schlumbergeras yaklaşık olarak popüler değil. Hiçbir belirgin nedeni çiçeklenmeye reddedebilir. O tüm bunlara karşın oldukça görkemli çünkü meraklıları yazık bu bir, ile sabır kaybetmek eğilimindedir.



Paskalya Cactus
(Rhipsalidopsis gaertneri)

Ben Schlumbergeras yaptığı gibi çok daha dikkatli sulama ve taslakların ilgili olduğumu dışında, aynı şekilde bu tedavi, ve genellikle doğru zamanda görkemli sahası ile ödüllendirildi ediyorum. R.gaertneri kırmızı çiçekleri olan bir türdür. 'Crimson Dev' ve 'Rainbow' çeşitlerinin bazılarıdır. Bütün zaman çiçek güzel.





Rose Easter Cactus olan R. rosea, değil Schlumbergera ile karıştırılmamalıdır çok muhtemel. Çiçekleri pembe, ve küçük ve bitki bir "minyatür" Easter Cactus olarak tarif edilebilir. Oldukça görkemli, ama tüm gövde parçaları bırakma hakkında daha iştahlı olduğunu. Telafi etmek için, ancak, bu kulübe tüm bileşenleri kolayca kök alacaktır. Sadece toprak üstünde bekletin. 'Çin Doll' ve 'Çin Rose' hem de oldukça görkemli olan çeşitlerinin bazılarıdır.


Rose Easter Cactus
(Rhipsalidopsis rosea)


Rose Easter Cactus
( Rhipalidopsis 'Çin Rose " )
7 arasında - Bir kış (1987/88), ben her zamankinden daha soğuk oldukça benim Gül Paskalya Cacti tüm bir çok tuttu o C ve 13 o C (44 o F ile 56 o F) - ve ben önümüzdeki Mart, fark, bu hepsi sadece tomurcukları ile yüklendi. Sonraları bu tür soğuk tedavi denemeleri bir "tomurcuk tetikleyici" olarak değeri onaylamak gibiydi ve ben hala onların dinlenmesi dönemlerde, benim diğer bitkilerin tüm kullanmadan da üstün sonuçlar elde edin.

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön