View Single Post
Eski 03-04-2007, 16:17   #17
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
http://www.emturkey.com/

linkine de bir göz atın..

EM1

EM1 bütün EM ürünlerinin başlangıç hammaddesidir. 1 ya da 10 litrelik plastik ambalajlarda piyasada bulunmaktadır.



EM5 (EM ile fermente edilmiş çözeltiler)

EM5; sirke, alkol, melas ve EM1 ile fermente olmuş bir karışımdır.

Bitkilerin direncini artırarak hastalıklara karşı daha dayanıklı hale getirir ve spreylenerek uygulanır.



EM ile Fermente Edilmiş Bitki Özü (EM-F.P.E.)

EM ile fermente edilmiş bitki özü, melas ve EM1 ile fermente edilmiş yabancı ot karışımıdır. Bitkilerin direncini artırarak hastalıklara karşı daha dayanıklı hale getirir ve tek başına ya da 50:50 oranında EM5 ila karıştırılıp spreylenerek kullanılır.



EM BUKAŞİ (EM ile fermente olmuş organik madde)

"Bokashi", "Fermente olmuş organik madde" anlamına gelen Japonca bir sözcüktür. Organik madde (buğday kepeği, pirinç kepeği, yağ keki, balık unu vb.) fermente edilerek yapılır. Bukaşi normal olarak toz ya da granül şekilde bulunur. Bukaşi, Japon çiftçiler tarafından, toprağın mikrobiyel çeşitliliğini artırmak ve bitkilere besin maddesi sağlamak amacıyla geleneksel olarak kullanılmaktadır. Bukaşi, geleneksel olarak, buğday veya pirinç kepeği gibi organik maddeler, ormanlardan ve dağlardan toplanan ve içinde çeşitli mikroorganizmalar içeren topraklarla fermente edilerek üretilegelmiştir.

Bununla birlikte, EM Bukaşi, orman ya da dağ toprağı yerine EM ile fermente edilmiş organik maddedir. Bu yüzden, EM Bukaşi, topraktaki etkin mikroorganizmaların artırılması için önemli bir ilave maddedir.



EM Kompost



Herhangi organik madde karışımı C/N oranı 15-30 olacak şekilde karıştırılıp, üzerine nem oranı %40 ila 50 olacak şekilde EM ilave edilerek 3-4 hafta havasız ya da havalı bir ortamda fermente edilerek üretilir. Kimyasal gübre ihtiyacını birinci yıl %50, ikinci yıl %75 azaltır. Üçüncü yılda kimyasal gübre kullanmaya gerek kalmaz.



EMX



EMX insanlar için üretilmiş antioxidan maddeler ve çeşitli vitaminler içeren bir EM içeceğidir. Mango ve Papaya meyveleri EM ile fermente edilerek hazırlamıştır. Koruyucu probiyotik olarak hergün 5 ila 10 ml alındığında, vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek çeşitli hastalıklara karşı direnci artırır.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön