View Single Post
Eski 24-02-2012, 16:39   #43
münevver
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi güler seferoğlu Mesajı Göster
Sayın hberbul ,
bu şekilde değil de peynir mayası ile yapılanı merak ediyorum esasında.bizim memlekette süt sağıldıktan hemen sonra süzgeçten geçirilir ve mayalanır kaynatılmadan. üzeri kapatılır maya tuttuğu zaman tencerenin üzeri açılır ve bir bıçakla kesilir (tencere içindeyken dilimlere ayrılır). bu , tencere ocağa konulduğunda peynirin her yerine eşit ısı ulaşabilmesi içindir.ocakta kısa bir süre kaynatılır ve dediğiniz gibi bez torbaya dökülüp ağırlık altında 1 gün bekletilince peynir hazır olur. tek problemim var bu sistemde ne kadar süte ne kadar maya kullanıcam onu bilemedim. şişe üzerinde yazan ölçü 100 lt süte 35-45 ml .. ben 1 litre gibi küçük miktarları düşününce ölçmek mümkün olmayacak gibi... 5 lt sütte denemeyi düşünüyorum ilk olarak . 2, 25 ml olarak hesap makinesinde hesapladım ama doğru miktar mıdır bilmiyorum.herhalde yine oğlumun şurup kaşığıyla ölçüp deneyeceğm. güzel sonuç alırsam buraya da yazarım. teşekkür ederim bilgiler için..
Çay kaşığıyla bir kaşık yeter.Annem hep o kadar koyar.Mayalamaya yetiyor..

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön