View Single Post
Eski 22-02-2012, 12:28   #4
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Wink Phytophthora ramorum: kartopumdaki potansiyel hastalık

Kartopunda sorun devam etmekte. Henüz kimyasal yolla bir mücadeleye girişmiş değilim. Çünkü sorun tespiti konusunda belirsizlik hala sürmekte. Ne kadar incelediysem de gözle görünür bir böcek, kırmızı örümcek, unlu bit belirtileri elde edemedim.

Yabancı sitelerde yaprak sorunları görsellerini tarayarak, belirtileri eşleştirmeye çalıştım. Bilmiyorum ne kadar doğru, ne kadar yanlış fakat sonunda kendimce vardığım karar bu sorunun bir tür fungal atak ile ilgili olduğuna dair.

Yapraklarda gözlemlediğim bu sorun yüzünden, önce sorunlu yerlerde küçük bir budama operasyonu yapmıştım. Fakat yaprak yüzeylerinde beliren bu sorun devam ederken, diğer yandan yeni filizler, ve, hatta şu anda çiçek tomurcukları öbeklenmeye başlamış durumda.

Phytophthora denilen fungal hastalık olabilir mi bu sorun? Bu sorunun yarattığı çeşitli sporları (sanırım benim kartopumdaki spor phytophthora ramorum )bitkiden temizlemek mümkün mü?

Phytophthora ramorum sporlarına sıklıkla maruz kalan türler arasında Rhododendron, Camellia, Kalmia, Viburnum, ve Pieris sayılıyor.

OSU Phytophthora Online Course linkinden edindiğim bilgiler bana az çok bu sorunun benim sorunum olduğunu düşündürtüyor.

Mücadelesinde toprak fümigantlarından, kontakt fungusitler (bakır içerikli) ve sistemik fungusitlerden (Phenylamide, Phosphonate , Cinnamic Acid , Quinone Outside Inhibitor (QoI) içerikli ) bahsediliyor.

Çözüme ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.

Benim ağacımdaki sorun bu olabilir mi sizce?

Yaprakların son durumu yakın çekim..

Eklenen Resimler
 
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön