View Single Post
Eski 22-02-2012, 11:16   #3
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ferba266 Mesajı Göster
Öncelikle merhabalar. bu konuda geçen sene başımıza aynı mesele gelmişti. söz ettiğiniz insektisit, trips ilacı onu sadece trips için önerip, tarla bitkileri bağ ve meyve bahçelerinde uyguluyoruz. çok nadir unlu bit için kullanıldığında olumlu etki yaptığını söyleyenler olsa da yine de güvenmiyorum o ilacın limon çam ları için uygulanmasına.
Uzmanımız fmt79 'nin önerdiği bu ilaçlar ile

"Unlu bit ile mücadele konusunda forumda bilgiler var aslında. Yoğunluk ne durumda acaba? Az yoğunluklarda çevre dostu pestisitler mevcut iken, çok yoğunluklarda bunlar faydasız, o yüzden daha zehirli ama etkili pestisitler kullanılacak. Yazlık yağ bulma şansınız varsa etkisi güzel, yine Malathion da iyi, ama bu ikisini de yoğunluk azsa kullanın.

Hektolineum"Hektaş Firmasına ait" (yazlık beyaz yağ)-----Mineral yağ
POLAGRO MALATHİON 25 WP (% 25 Malathion)( çoğunluk yaprak bitleri için de önerilir.)

bunlardan yola çıkarak bugün unlu bit için önerilen ilaçların başında YAZLIK YAĞLAR gelmektedir. en etkili olacak olan da budur kanımca... Umarım bu sorundan en kısa zamanda kurtulursunuz.

Sn. ferba266,

merhaba. Limon çamlarındaki unlu bit yoğunluğu fazla değil. Ve sanırım daha ergin konumda bile değiller. Açıkçası, içime sinmeyen bu insektisiti iade edip, yazlık yağ araştırmasına yöneliyorum sizin de yorum ve katkınızın da etkisi ile. Çevreci özellikte olmasından dolayı yazlık yağ uygulamasını tercih etmek istiyorum, ve tabi ki yoğunluğun az olması esas tercih sebebi. Bulabilirsem, uygulayıp sonuçları yeniden paylaşacağım.

Teşekkürlerimle.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön