View Single Post
Eski 21-02-2012, 12:02   #66
yoruk35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-02-2012
Şehir: İzmir/Aliağa
Mesajlar: 5
Arkadaşlar, bende evde temizlikte arap sabunu kullanan, olabildiğince kimyasallardan kaçmaya çalışan biriyim, önceki yıllarda arapsabunu üreten bir firmanın kimyagerine ulaşıp bulaşık ve çamaşır makinası için şu tarifi almıştım;
"2,5 yemek kaşığı (yaklaşık 100 g.) arap sabununu bir kaba koyun.
1 su bardak sıcak su alın ve suyun %75 ini arap sabunu üzerine boşaltın ve çözünene kadar karıştırın.
Çözünme işlemi tamamlandıktan sonra karıştırma kabının üzerindeki köpüğü kaşıkla alın.
Bardakta kalan suya (kalan %25) bir çay kaşığı sodamatik koyun ve eritin. Sodamatikli suyu arap sabunu karıştırma kabına ilave edin.Bu ilave ile hafif bir kıvamlaşma gerçekleşecektir. Makinenizin haznesini bu karışımla doldurun ve makinenizi çalıştırmaya başlayın."

Yukarıda ki formülü bulaşık makinasında uyguladım fakat bir süre sonra bulaşık makinasının filtresini kontrol ettiğimde beyaz yapışkan silikon benzeri sıvının filtreyi sardığını gördüm ve bu yapışkan maddeyi sirkeyle zor temizledim, sanırım bir süre daha devam etsem bir tıkanmaya yolaçacaktı, ilgili kimyager arkadaşa durumu ilettiğimde bunun sabunlaşma olduğunu söylemişti.
Zamanla arap sabunu kullanırken farklı markaları deneme şansım oldu ve yukarıdaki tarifi veren kimyagerin ürettiği arap sabunlarına göre daha kaliteli **** bana iyi gelen başka bir markayı kullanmaya başladım hatta bu ürüne devam ederken ürünle ilgili yaşadığım sorun üzerine üretim yapan firmayı ziyaret ettim sağolsun şirket sahibi arapsabunu üretimiyle ilgili bilgiler verdi yukarıda bahsettiğim tarif ve sonuçları hakkında konuştuk, kendisi aynı denemeyi kendi ürünleriyle yapmamı sonucun kaliteden dolayı farklı olacağını düşündüğünü söyledi.
Doğal temizlik veya kimyasallardan olabildiğince uzak temizlik ve yaşam için aşağıdaki kitapları önerebilirim;
1-Zararlı Kimyasallardan Korunma Yöntemleriyle-SAĞLIKLI HAYAT, yazarlar, Kim.Müh. Kudret Livaoğlu, Kim.Müh. Ayşe Betül Şahin (Aynı zamanda iki annenin yazdığı bir kitaptır)
2-Nasıl Zehirleniyoruz? Nasıl Korunuruz? Yazar Kim.Müh. Mennan Aysan Kuzanlı

yoruk35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön