View Single Post
Eski 19-02-2012, 21:54   #42
Adem Erhan
Ağaçsever

Adem Erhan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Adem Bey; ben de size teşekkür ederim.. Hem de çok.. Çocuklara el becerisi dışında, kişilikli ve yaşına uygun davranışlar sergileyen bireyler olmayı öğretiyorsunuz.. Sanırım sosyal eğitim her şeyden daha önemli..

Fakat şunu söylemek istiyorum.. Sanırım biz de bu çocuklara karşı eğitilmeliyiz..Kendi adıma nasıl davranacağımı bilmediğimi fark ettim..Oradan ayrılınca çok düşündüm. Deniz'e yanlış mı davrandım acaba?.. 17 yaşında ergen biri gibi konuşmadım mı? Çocuk gibi mi davrandım? vs.
İnanın aklımda bir çok soru kaldı..
Düşündüm de, sizi ziyarete gelecek olan kişilere, çocuklara nasıl davranılacağı konusunda bir-iki cümle kurmak istersiniz belki..

Ayrıca, eve döner dönmez Deniz'i facebookta aradım ekledim; ondan halen tık yok.. )) Bitkileri vs. boş verin Deniz'i tekrar görmeye geleceğim )Ben küçük arkadaşımı buldum.. Hem bitki, hem de bisiklet sever )
Sayın Selis Hanım,
Bizim öğrencilerimizin hepsinin kendine özel seviyeleri ve özellikleri vardır. Ama dikkat ettiyseniz hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler.. Hatta bazı öğrencilerimiz ne tür bir okulda olduklarını biliyorlar ve durumlarına üzülüyorlar.. mesela gecen gün bir öğrencimle pasaport işlemleri için konağa gitmem gerekti. metroya binerken ben pasomu kullandım.. engellilerin kendi kartları var ücretsiz binerler tüm toplu taşıma araçlarına.. ama o öğrencim bu kartı almak bile istememiş.. normal kent kart kullanıyordu.. öğrenci kartı bile değil.. dolayısıyla dikkat edilecek en önemli husus onlara engelliymiş gibi davranmamak.. veye belli etmemek.. biz birbirimizle şakalaşırız, kızarız ve her şeyi benimseyip paylaşmaya çalışırız. Öğrencilerimizin dediğim gibi kendine özel dikkat edilmesi gereken özellikleri de var.. bunuysa burda öğrenci öğrenci anlatmam uzun sürer.. ama dediğim gibi onlara sabırla sevgiyle ve toplumun normal bireyleri gibi yaklaşmak genel kural diyebiliriz.. öğrencilerimiz edindikleri bilgileri çabuk unuturlar.. bilgiler geçici bellekten kalıcı belleğe zor geçiyor.. şaşıracağınız kadar tekrarlar gerekebiliyor.. mesela deniz faceden eklemeyi sizin kadar aklında tutamamış olabilir.. belkide nete girme fırsatı olmamıştır.. kesin bişe söyleyemem.. bu hafta okulda olamayacağım.. dönüşte hatırlatırım denize.. **** siz gecerken ziyaret edersiniz yine... yasemin hocamız okulda olacak.. ve evet siz denizinizi buldunuz... ve dediğim gibi onunda çok ilginç bir yaşam hikayesi var senaryo olur.. müsait bi zamanda paylaşırız... selamlar...

Adem Erhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön