Sayın malina'ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu güzel sitede bizleri buluşturdu. Böyle güzel arkadaşlar, arkadaşlıklar edinmemizi sağladı.
Vereceğim bir davette lavaş ekmeği kullanmak istedim. Hazırını da alabilirdim ama kendim pişirmek istedim ve ekmekle uğraşan dostların yardımını istedim.
Sağ olsun Kiraz hemen başlığı açmış, ve arkadaşlardan cevaplar gelmeye başladı.
Bu arada telefonda konuştuğum bir arkadaşa sordum ve gelen cevap çok hoştu " Gülerciğim ben yapmadım ama yapan bir arkadaşım var, hemen ona telefon eder ve sana dönerim."
Biraz sonra Adalet Yağcı beni aradı ve " yaz bakalım" dedi.
1 kg un un
1/2 bayat ekmek içi
1 bardak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Ekmeği, bir bardak su içinde ıslat. Unu havuz gibi yap ve ortasına ıslatılmış bu ekmeği suyu ile beraber boşalt. Sıvı yağı, yoğurdu, tuzu koy ve iyice yoğur.
Bir kenarda bir saat kanar dinlendir. Sonra tekrar yoğur ve mini mini bezeler yaparak aç. Daha sonra da bunları teflon tava içersinde yakmadan pişir.
Dürüm gibi kullanabilirsin.
(Teşekkür ederim sevgili Adalet Yağcı)
|