View Single Post
Eski 17-02-2012, 14:17   #7
Harun Parlak
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi poyraz Mesajı Göster
poyraz;912966]merhaba tekin bey, sizlerle tanıştığıma çok memnunum ilk önce bunu belirtmek istiyorum.
elimdeki ağaçlarda ve çalışmalarda hiç bir bonsai formatını benimsiyerek uygulama yapmadım bu yüzden belkide ağaç formu dikkatinizi çekti. ağaç dallarını budarken ve yönlerini belirlerken hiç düzen ve disiplinli bir yol sergilemelerini düşünmedim. o yüzden tellemeden hep uzak durarak devam ettim. ağaçları disiplin altına sokmak bana hep biblo görüntüsünü andırıyor. bu yüzden birazda doğal ortamda bu ağaç yaşasaydı nasıl olurdu? sorusunu kendime sorarak uygulamalarıma devam ettim.
ama inanıyorumki sizlerdende öğrenecek çok şeyim var
Bende sizi tanıdığıma memnun oldum. Yukarıda da söylediğiniz gibi hiç düzen ve disiplin uygulamadığınızda bonsai elde edemezsiniz. bonsinin doğadaki ağaçlar ile tek farkı boyutudur. size biblo gibi gelmesi de normaldir. Sonuçta Minyatür bir ağaçtır.
Çalışmalarınızda bu adayınızda olduğu gibi şekillendirme yapmazsanız doğadaki çalı formlu görünüme sahip olacaktır. Eğer bu aday doğada kalıp devasal bir ağaç olarak büyümüş olsaydı inanın şu an göründüğü gibi olmazdı. Bu gövdeye göre bu tacı kaldırması mümkün olmaz normal olarak uzamış olsa bile bir çok dalı kırılıp ışık isteğine göre de üçgen bir görünüm kazanacaktı. Doğadaki ağaçlara dikkatli baktığınız da bunları görürsünüz.
Birde doğadaki üçgen ile bonsai deki üçgenin tek farkı doğadaki biraz daha girintili çıkıntılı az düzensizdir. Çinliler genelde bu şekilde çalışıyorlar. Japonlar sanırım daha disiplinli ve saygılı olduklarından olsa gerek muntazam belirgin çizgiler oluşturacak şekilde çalışıyor. Bahçelerindeki büyük boy ağaçlarını da aynı şekilde terbiye ediyorlar. Bir çok japon bahçesinde bunları görebilirsiniz.
Bir iki örnek kare.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 1 (1).jpg (33.7 KB, 81 views)
Dosya Türü: jpg 1 (2).jpg (29.0 KB, 81 views)
Dosya Türü: jpg 1 (11).jpg (24.6 KB, 81 views)
Dosya Türü: jpg 1 (20).jpg (20.5 KB, 81 views)
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön