View Single Post
Eski 17-02-2012, 12:06   #13
Hakan Öncü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2010
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 139
Merhaba,

2 yıldır balkonumda yaptığım topraksız tarım hobimi bu sene biraz daha teknik ve otomatik şekilde nasıl yapabilirim diye düşünüyordum. Geçen sezon Kudret beyin yaptığı sera bekçisini ve mahsullerini görünce daha bir heveslendim. Tabi araştırdıkça bu konunun biraz meşakatli olduğunu gördüm. Aslında sorunum Kudret beyin da daha önce yaşadığı ve sonucunda istediğini istediği gibi yapan bir cihaz bulamamasından dolayı birçok ihtiyacını kendi geliştirmesi ile aynı sebep. Burada kullanacağım Ph Ec sensorleri piyasada çok kolay uzun ömürlü en az uğraşı gerektiren sensorler değil. Kalibrasyon ve yüksek maliyetler çok geniş kişilerinde bu cihazları kullanabilmesini engelliyor. Ben elektronik geçmişi olan ve 10 yıldan daha fazla süredirde bilgisayar teknolojilerini kullanan, kuran , yöneten biri olaraka bana bile birçok zahmetli ve zor geliyor. Bu bilgi düzeyine sahip olmayan larında kullanabileceği basitlikte ve ekonomik sensorler aradım ama hala istediğim gibi sensorler bulamadım.

Benim kullanmayı düşündüğüm (bu aralar) Arduino denen minik bir kontrol devresi. Piyasada çokca muadilleri bulunan Analog ve dijital giriş ve çıkışları bulunan, bilgisayar tarafından kolaylıkla programlanabilen ve teknik destek bulabileceğiniz bir kart.

Envayi çeşit sensorleri hazır olarak zaten var ama yine maliyet ve kullanışlılık tam istediğim gibi değil. Şu anda elimde istediğim gibi çalışan ve size gösterebileceğim çalışan bir düzeneğim bulunmamakta. Çalışmalarım ve denemelerim devam etmektedir. Gelişme gösterdikçe yapabildiklerimi size buradan paylaşabilirim.

Sizde çalışmalarınızı ve ne durumda olduğunuzu buradan yazabilirseniz bu bana yapmayı düşündüğüm projede ilham verebilir.

İyi günler iyi çalışmalar.

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön