View Single Post
Eski 16-02-2012, 17:22   #9
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erhan62 Mesajı Göster
Ben taze fasulyenin cig yenerek cocuklari komalik ettigini bilirim.
Bakla da aynisi.
Veya adonis aestivalis,
lantana camara
cyclamen purpurascense
Sayın erhan62, pek çok şeye allerjisi olan biriyim. Arı sokmasından tutun da mayalı yiyecekler de dahil çok ürüne allerim var.

Bahçede dolaşırken kopardığım bir avuç taze baklayı soyarak yerim, ama zehirlenmedim.
Büyüklerimizden, pişirilip de uzun zaman kalmış olan ıspanak ve bakla yemeklerini yemeyin mideniz bozulur dediklerini çok duymuşumdur.

Çiğ olarak yenen bir kaç bakla veya taze fasulyeyi zehirli yiyecekler kategorisine koymak ne kadar doğru bilmiyorum.

Zehirli mantarları, zakkumu ve acı kavunu bu liste içine rahatlıklar alabiliriz tabii.

Umarım, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön