Konu: münevver
View Single Post
Eski 16-02-2012, 12:50   #16
münevver
Ağaç Dostu
 
münevver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi UtkuMun Mesajı Göster
Münevver hanım sormadan edemiycem japonca dersi veriyormusunuz? herhangibir okul veya kurs bünyesinde mi çalışıyorsunuz? Bir kanji öğrenemedim gitti. Kendi edindiğim notlarla yarım yamalak günlük konuşmaları öğrendim, şu an zar zor da olsa alt yazısız Japonja dizileri ve animeleri izleyebiliyorum. Onbinlerce bölüm anime izledim ve neredeyse varolan bütün japon dizilerini izledim, ama öğretmensiz bir yere kadar, japonyada eğitim masrafları düşük okullar buldum ama hayat pahalı, kiralar yüksek,tavsiye edebiliceğiniz yoğun programlı bir kurs varmıdır? İzmirde oturuoyrum ancak uygun ve güvendiğim bir okul bulursam 3-5 aylığına istanbula gelirim burada Jikat veya Tömer dışında kurs veren yok özel derste biraz pahalıya geliyor gibi, beraber alıcak arkadaş bulsaydım bir öğretmen bulmuştum aslında da aynı kurda 2 kişi daha lazım ekonomik olması için. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Sayın UtkuMun
Emeğinize gerçekten hayran kaldım.Sadece kanji öğrenemediğinize göre demekki kana alfabelerini çözdünüz. Konuşma var mı bilemiyorum ama dinlemeyi de altyazısız izleyebilecek kadar çözdüyseniz şu an benden bile iyi kulağınız var demektir.Çünkü ben halen film veya dizilerde lehçeyle karşılaşınca çözemiyorum.
Kanjiler için de üzülmeyin bence onu japonlar bile çözemiyor.Universiteye kadar ders alıyorlar. Zaten toplamda 60bin tane var. Hepsini çözmek mümkün değil. Japonca ana dili olmayanlar için 2000tane bilmek bir gazeteyi okumaya yeterli. Zaten hepsini de sesli okumak gerekmiyor.Yani kanjinin bileşenlerini bilmek yetiyor.Okuyamıyorsunuz, sesi bilemiyosunuz fakat anlayabiliyorsunuz.

Şu an ben ders vermiyorum. Geçen yıla kadar hep öğrencilerim vardı ama bu sene yetişemediğimden öğrenci almak istemedim.

Dinlemeniz iyi olduğuna göre kelime bilginiz de oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.Eğer belli bir gramer temeliniz varsa ve İstanbulda belli bir süre konaklama durumunuz mümkünse ben size kanjilerle ilgili birkaç ücretsiz ders verebilirim. Ama konuşma - dilbilgisi de olsun derseniz bunun için biraz daha fazla zaman gerekir ki ona ben yetişemem.
Kurs için izmirde pek bilgim yok. İstanbuldakiler de o kadar iyi değil. Kursa uygun Türkçe içerikli kitap kullanmıyorlar. Kullanılan kitap yeni başlayım 3-6 ayda bu işi kavramak isteyenler için fazla detaylı. Detayları eleyemediklerinden öğrenciler kur sonunda çok az ilerlemiş oluyorlar.

münevver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön