View Single Post
Eski 13-02-2012, 15:34   #22
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Krill yağının kullanımı balık yağını geçecek diyorlar çünkü balık yağına göre üstün yanları var.
Ben de almayı düşünüyorum.

------------------------------

Dünyanın dört bir yanında yapılan çalışmalar krill yağının balık yağından daha üstün olduğunu göstermiştir.

- Krill Yağında bulunan mucize besin, çok güçlü bir antioksidan olan astaxanthin'dir. Bu karides, ıstakoz ve krill'e pembe rengini veren bir karotenoid maddedir. Çok güçlü bir antioksidan olduğu için bir çok hastalığa sebep olan serbest radikallerin vücuttan atılmasına yüksek katkı sağlar. Astaxanthin'in anti-aging yaşlanma karşıtı etkileri olduğu da bilinmektedir.

Krill yağı, A Vitamini, Lutein, E Vitamini, Lycopene ve diğerlerinden daha fazla antioksidan güce sahiptir.Daha da fazlası astaxanthin kan-beyin bariyerini geçebilen ender besinlerden biridir, böylece tüm vücuda esansiyel olan besinleri taşıyabilme özelliğine sahiptir Astaxanthin hücre hasarına yok açan serbest radikallerle savaşır.
Krill Yağı'nın ORAC değeri 378'dir; yani balık yağından 48 kat daha güçlü bir antioksidandır! - Krill yağı da balık yağı gibi DHA ve EPA içermektedir, ama arada ÇOK BÜYÜK bir fark vardır. Krill Yağı aldığınızda Omega 3 yağ asitleri fosfolipid formdadır,balık yağında ise trigliserid formundadır.
Kril yağında bulunan DHA ve EPA 'nın fosfolipidlere bağlı olmaları nedeniyle biyoyararlanımı %98 dir. balık yağında ise omega 3 biyoyararlanımı %61- 64 oranındadır
Fosfolipidler insan vücudunda bulunan yağ hücreleriyle aynı yapıya sahiptir. Bu da ortada yıkılması gereken trigliseridler olmadığı ve Omega 3'ün herhangi bir dönüşüme gereksinim duymadığı anlamına gelmektedir.

Sadece balık yağı yerine Krill Yağı kullanarak sağlığınıza %50 daha fazla DHA ve EPA katkısı sağlamış olursunuz.

-Krill Yağının içerdiği antioksidanlar geğirme, mide rahatsızlığı, nefesin balık kokması ve ağızda istenmeyen tat oluşması gibi istenmeyen etkiler göstemez.

-Krill yağı , balık çiftlikleri gibi yapay ortamlarda üretilmez.Kirli denizlerde bulunmaz. Krill doğal ortamında Antartika da, dünyanın en temiz ve berrak sularından toplanmaktadır.Krill besin zincirinin en altında yer aldığı için balıkla karşılaştırıldığında civa, ağır metaller ve diğer kirleticiler gibi toksinler içermez. Aslında, bu sebeple birçok balık yağı pazardan geri çekilip, raflardan toplatılmıştır. Çevreciler içeriklerinde son derece zararlı PCB ve diğer toksinleri barındırdığı anlaşılmış 8 balık yağı üreticisine mart 2010'da, California Üst Mahkemesince dava açmışlardır.

Sadece bir tane Krill kapsül, sizin için bu bir avuç dolusu balık yağı kapsülünden çok daha faydalıdır!



Krill Yağı, balık yağına oranla,
Kırışıklıları azaltmada 6 kat daha etkilidir.
Zihinsel sağlığı artımada 3 kat daha etkilidir.
Adet Öncesi Stres Sendromu'nun etkilerini azaltmada 4 kat daha etkilidir.

http://www.krillyagi.com/neden-krill-yagi.html

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön