View Single Post
Eski 13-02-2012, 13:02   #5
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Çok verimli bir çeşit. 4-5 kökten bir sürü kabak topladık. Bir kaç tanesini yedik. Çok farklı pişirme usulleri var. Makarna gibi yenebildiği gibi, salata, patates rendesi ve bu rende ile yapılabilir her şey gibi kullanılabiliyor. Tadı da güzel ama yine de tek başına çok fazla yenemiyor. Başka uygun yiyeceklerin yanında garnitür olarak iyi gidiyor.

Oldukça dayanıklı. Halen bodrumda diğer balkabaklarıyla bereber kuru bir yerde bekliyorlar. Henüz çürüyen ya da çürüyecekmiş gibi görünen yok.

Yetiştirme şekli, iklim ve toprak isteklerinin diğer kabak çeşitlerinden bir farkı yok. Bu sebeple yetiştireceklerin Mayısı beklemesi uygun olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön