Konu: Hoya Lobbii
View Single Post
Eski 12-02-2012, 19:34   #8
yeşillim
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Değerli hoya dostlarım, Lobbii’me olan beğeni mesajlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
Kısıtlı bilgilerim ve az da olsa tecrübelerimi paylaşmaya çalışayım.!

Sevgili missmenas, öncelik yurt içinden adapte olan çelik veya köklü olsun düzgün paketlemeyle türün edinilmesinin avantajları kuşkusuz tartışılmaz! Malum hoyalarımı topraklı ve topraksız kültür olarak yetiştirmekteyim. Lobbii’ye katı kültür materyal olarak da diatomit kullandım. Başka materyallerde de yetiştirebilir. Tüm hoyalarım H. Serpens,h bella dışındaki yetiştirdiğim kültüre göre farklı bir uygulama yapmamaktayım. Elimde bulunan türler için; Bol güneş almasını sağlamaya çalışıyorum. Güneş yakıcı etkisini göstermiyorsa
Cam arkası, bol ışık.. yerim ve imkanlarım dahilinde bazen de taşıyarak bunları sağlıyorum.
Şimdiye kadar yapraklarını yıkamadım. En azından senede bir gün bitkinin sağlığı için duş altında tazyiksiz yıkamayı düşünüyorum. Üzerinde saymaya üşendiğim kadar çiçek sapı mevcuttur.

Sevgili maki01, Piyasada bulunan kompoze sıvı gübre kullanıyorum.
Vejetatif gelişme başlamasıyla bu bitkide sürgün uzaması, yaprak çıkatmaya başlaması..
Gibi bir gelişimle de belirlenebilir. İşte o zaman ‘ NKP’ oran olarak azot ağırlıklı besin eriyiğine başlıyorum. Epey bitkimiz dallandı, budaklandı işte o zaman bazen potasyum öncelikli veya fosfor olmak üzere azot oranını azaltmış oluyor ve bitkiyi çiçeklenmeye teşvik
etmeye çalışıyorum. Bunlar benim yaptıklarım ve lisede bile biyoloji görmemişliğimi belirtmek istiyorum. Yani hatalı, eksik yazılarım olabilir ve uyarılması, bilgilendirilmesi benim de bu konuda kendimi geliştirmemi sağlar.


Sevgili Hatice Tarhan, buradan bakınca problemsiz bir bitki diyebilirim. Görselden sürgün ucunda gelişme belli oluyor. Tahminim bitki yaprağı gelişirken biryerlere deymiş, yaprak etkilenmiş.! Yaprak tamamıyla büyüdüğünde o kıvrık olayı düzelir zatan ara sıra böyle olabiliyor. Uzun lafın kısası, keyfini çıkartın bitkinizin dileklerimle..

yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön