View Single Post
Eski 11-02-2012, 18:04   #22
bari
Ağaç Dostu
 
bari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-07-2008
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1,595
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Malesef işin iç yüzü öyle değil Bahri bey,

Ticari düşünürsek Anamura taşınmak gerekecek ama eski limon*portakal bahçemiz bakımsızlıktan kuruyor..Bu yıl limonu 150 kuruşa aldılar, toplama parası bile değil. Kimse satmadı. Bu ülkede ticari tarım tüccara ve ilaç-gübre firmalarına teslim edilmiş durumda. Ziraat mühendisleri ve Tarım bakanlığı da onların sözcülüğünü yapıyor sadece.

Anamur da muz da aynı durumda. Bütün muz üreticilere bankalara borçlu, ödeyemiyorlar, herkes birbirine kefil olmuş. Sıra ile hapse girip çıkıyorlar. Şu anda Anamur ovası Finansbankın eline geçmiş durumda...

Babam 10 yıl önce elma-ceviz bahçesi yaptı...o da aynı durumda. Her yıl (emek hariç) yaklaşık 15-20 bin Tl harcıyoruz, 3-4 bin Tl kazanıyoruz...Geçen yıl tüccar meyveyi aldı kaçtı, tüm köyün parası gitti..

Köylü ye ne demeli hiç bilemiyorum. Beni namaz kılmıyorum diye çok cesurca sorgular, yargılar ama kendisini yıllardır sömürene el pençe divan durur. Bir yıl önce parasını vermeyen tüccara ertesi yıl yine ürün verir....Nasıl yani ya..Benim aklım bunu almıyor..

Kooperatifler kişisel çekişmlerden yaşatılamıyor zaten..(o da sistemin bir oyunu tabii ki..).

Neyse diyeceğim, keyif için-ihtiyacın kadar bahçe yapılmalı...bence. Bu sistemde tarımdan küçük üreticinin kazanma şansı hiç yok. Birleşip ortak hareket etme, örgütlenme bilince zaten yok.

Biz yine balkonlarımızda kedimizi avutmaya devam edelim. ). Hiç olmassa sinir hastası olmayız...Sırtımızdan birilerini zengin edip, salak yerine konmayalım.
CAnınız sağolsun, bayağı doluymuşsunuz

bari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön