View Single Post
Eski 10-02-2012, 08:59   #25
beryun
Ağaçsever
 
beryun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 65
Arkadaslar,ben de evde yaptigimiz tarifi paylasmak istiyorum,5litre sut,22 -38derece arasi sicaklikta (sicaklik arttikca peynir sertlesir),dogal sirden mayasi ile karistiriyoruz.1/10sulandirilmis ,20grkadar mayayi oda sicakligina getirerek veya radyatorde biraz canlandirarak ekliyoruz.yogurt gibi sararak fermente olmasini takib ediyoruz.30 dakikadan sonra kivamlandigini gorebilirsiniz.4-5 saat sonra ,suzme islemine geciyoruz.tulbent veya peynir suzme bezi ile 3 saat ile birkac gun kadar surebilir.uzerine agirlik koymak yardimci olabilir. Peyniralti suyunu: bulasik makinasinda,saclariniza maske hazirlamada,probiotik icecek olarak( ac karnina) ,ekmek hamuru mayasi olarak,keklerde ve corbalarda,bahcede gubre olarak kullanabiliyorsunuz..cikan peyniri: sarimsak,feslegen,sizma,biber ile karistirabilirsiniz..afiyet olsun..

beryun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön