View Single Post
Eski 09-02-2012, 17:46   #24
agozce
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,043
Evet beni labnemde güzel oldu. 3 tl sütle yaptım. Fazla su çıkmadı.

İki tane sorum olacak,

1- Normal peyniri 2-4 saat arası mayalıyoruz. Labne için 24 saat biraz fazla değil mi?

Ben yaklaşık 7-8 saat beklettim. Gayet güzel oldu. Daha fazla bekletseydim acaba daha fazla mı güzel olurdu?

2- Tekrar yapmak istediğimiz zaman yine beyaz peynir mi kullanmak zorundayız ? Maya olarak yaptığımız labnenin bir kısmını ayırsak ve onu kullansak nasıl olur. (yoğurt yapar gibi)

Sayın İdris Şenol, ikinci tarifi de bekliyoruz...Lütfen..)


Düzenleyen agozce : 09-02-2012 saat 19:14
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön