View Single Post
Eski 07-02-2012, 23:40   #45
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Abi bu da başka ceviz...

Burdan yeni ceviz ekecek arkadaşlara da tavsiye edelim. İlk yıl tepe vurması yapacak arkadaşlar ya hiç yapmasınlar **** nisan 20 den sonra havalar ısınınca tepe vurması yapsınlar.
Böyle bir tavsiye doğru değil, yeni ekilen fidana, fidan boyluysa uygun boydan kesilmesi doğrudur, Hatta benim deneyimlerimde aşı yerinin üstünden 3-4 göz üzerinden vurup tek ana dal oluşturup ikinci yıl 1.20 lerden tepe vurulursa oluşturacağınız ana yan dalları belli mesafelerden oluşturmak çok daha uygun olacaktır.

"Ben 70 cm den tepe vurması yaptım ağaçların üstten 50 cm i kurudu."

Yeni ekilen bir fidan 70 cm 1metre olan gövdeyi bakamıyor ya da besleyemiyor çıplak bir gövde güneş yanıklığına da maruz kalıp gelişemiyor, İşte bu gibi nedenlerden dolayı yeni ekilen bir fidanı 3-4 göz üzerinden kesilmesini daha uygun buluyorum.

Fotoğrafa gelecek olursak, işaretlediğim yerlerden kesiniz. 1 numara ana lider dalınız, bu liderin eğikliğini bir kazık çakarak 2 numaralı yerden bağlayarak doğrultunuz, ve bu liderden daha sonraki yıllar içerisinde daha yukarılardan yan ana dallar uluşacak ya da oluşturunuz.

Göreceksiniz ileride çok güzel iyi şekil verilmiş kalıcı ana dallarını oluşturmuş bir ağacınız olacak.

Name:  2hztu.jpg
Views: 8652
Size:  59.5 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön