View Single Post
Eski 07-02-2012, 21:43   #27
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karatab Mesajı Göster
yeni konu açamadığım için buradan yazıyorum:
6 gün evvel anne altından bursa da bir çiftlikten jack russell cinsi 55 günlük bir yavru aldım
puppy dp ve parazit aşıları yapıldı dediler.
köpek ilk 2 gün çok hareketli ve iştahlıydı . bazen dışkısı hafif ishal ve sona doğru damla kan şeklindeydi hemen telefonla aradım aldığım yeri parazit dökmeye çalışıyordur zorladığı için kanama vardır dediler ve sitraks şurup içir dediler, telefonla ulaştığım bir veteriner arkadaşım şırınga ile ağızından ilk gün 1cc ver dedi.
hayvan bunu içer içmez iştahını kaybetti ishali arttı ve ishalinde ki kan da artış gösterdi kan tazeydi , hills marka kuru mamayı yemedi bu ilacı aldıktan sonra bir daha.
gene aldığım yeri aradım tavuk göğüsü haşla ver dedi hayvan büyük bir iştahla yedi ve takiben kustu gene aradım çok hareket ettiğinden kusmuştur dedi , bir süre dinlendirip tekrar az miktarda yedirdim ve bu son yediği gıda oldu. Sonra su içti kustu hafif kanlı ishali devam etti , bir kaç kerede köpüklü bembemsi dışkı yaptı.
koştuk bir veterinere, antibiyotik ve kusma önleyici iğneler yaptı ama bir değişiklik olmadı bunun üzerine başka bir veterinere götürdüm hemen serum bağladı ve testler yaptı , gençlik hastalığı çıkmadı ama kanlı virüs hızlı test pozitif çıktı şu an sabah akşam serum antibiyotik takviye vitamin bulantı önleyici oluyor kusması kesildi ama çok az su içiyor ne versekte yemiyor. arada çişini yapsada kaka durumu çok nadir ve tamamen su şeklinde neredeyse. bu 2. gecesi sabah 7de gene seruma götürücem.
bana ne önerirsiniz ben bu hızlı teste pek güvenemedim bana daha çok üşüttü veya parazit toxin durumu var gibi geliyor **** ben böyle olsun kanlı ishal olmasın bari diyorum lütfen bana akıl verin
Kesinlikle deneyimli bir veterinere götürmenizi tavsiye ediyorum.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön