View Single Post
Eski 04-02-2012, 11:53   #251
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
...olmuyor, olmuyor, olmuyor. [/B]
"Pardon kim sonuca bağlamıştı, siz mi"


Tahrik edici cümleler kullanmaya devam ediyorsunuz, daha önceki provakatif benzetmeniz gibi.
Burada iki cenah var, karşı cenahtan biri sizin iddialarınıza -üzerine alınsa da alınmasa da- cevap vermek gereği hissediyor. Sizse -mesaj nasıl da yerini buluyor- tarzında tahrik etmeye devam ediyorsunuz. Hem suçlu hem güçlü gibi.

Avcılığın spor olup olmadığı tartışılabilir ama sizin şu üslubunuzu baştan beri yazıyorum yakıştıramıyorum.

Biz burada çevreciler olarak konuya çok başka bir boyuttan bakıyoruz. Burada bizim anlatmaya çalıştığımız ama bir türlü anlatamadığımız zevk için -bilinçli ya da bilinçsiz- hayvan öldürülüp öldürülmeyeceği. Bu spor adı altında yapılıyorsa bana göre zevk içindir. Popülasyona zarar vermiyor diye o zaman hepimiz tüfeği elimize alıp bilinçli avcılık yapalım, nasıl olsa yasalar izin veriyor. Alınan canın hiçbir önemi yok, kimse ona sorma gereği de duymuyor zaten. Ne olacak öldürülen bir tavşan, bir tilki ne farkeder. Bu bana göre doğru değil ama size göre doğru. Burada çıkıp yasalarla kotalarla, istatistiklerle açıklamaya çalıştığınız bilinçli avcılığın benim için hiçbir elle tutulur yanı yok. Devlet böyle istiyor, izin veriyor diye mutlak doğru da değil. Devlet pekçok şeye izin veriyor, pekçok yasa çıkarıyor hepsini böyle doğru buluyor musunuz? Hiç eleştirdiğiniz böyle olmaz dediğiniz bir şey yok mu? Kısacası ben ve benim gibiler için devlet bir referans noktası değil. Ben devletin bana verdiği öldürme hakkını kullanmıyorum, kullanmayacağım da.
Devlet içindeki öldürme dürtüsünü zaptedemeyen vatandaşlarına "bari şu işi şu zaman diliminde yapın da zararınız daha az olsun" gibi bir yaklaşım içinde de olabilir. Devlet dediğiniz yasalar dediğinizde insan elinden çıkma bir aygıt sonuçta. Beni yönlendiren yasalardan önce vicdanım olmalı bana göre.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Başa Dön