View Single Post
Eski 04-02-2012, 11:42   #249
Tamtutulma
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster

Avcılığın neden bir spor olduğunu konusu...
İpe sapa gelmez ithamlara konu olan ve spor ile ilişkilendirilmesi hakaretamiz sözlerle eleştirilen Avcılık'ın spor olmasının temel nedenini sorgulama nezaketinde bulunan kişilerin rahatlıkla keşfedeceği çok basit nedenleri vardır.
Avcılığın spor olmadığı konusu önceki sayfalarda tartışılmış ve sonuca bağlanmıştı. Burada " Kendiniz çalıp oynuyormuş." gibi spor olduğunu ileri sürmeniz gereksiz.




Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
Çünkü kurallarla sınırlandırılmasında fayda görülen ama insanoğlunun "asla" vazgeçemeyeceği bir eylemdir. Vazgeçmek düşünülemeyecek ise kurallarla sınırlamak ve yenilenebilir kaynaklar yaratmak, bu aşamada da doğa ve insanın bütünleşmesinin önüne geçmemek, insani olan; ahlaki, dini, sosyal ve kişisel nedenleri ortak bir çizgide, amaçta buluşturmak her üç taraf için de (av/avcı/doğa) daha verimli olacağındandır...

Diye düşüncelerimi özetlemek istiyorum, sayın Av, Avcı ve doğa dostları...


Saygılarımla,
"Avcının doğa dostu olduğu." Avcıların kendi uydurdukları bir argüman.Siz öyle düşünüyorsunuz diye o konu öyle olmayacaktır. Biz ava karşı olanlar, avcıların doğa dostu değil; doğa düşmanı olduğunu düşünüyoruz.

İnsanın içinde avlanma dürtüsünün bulunduğundan bahsediyorsunuz. İnsanın içindeki nefs, şeytan, dürtüler vs her ne derseniz diyin her zaman insanı doğru yönlendirmez. Yapılan bilimsel araştırmalara göre her insanın içinde az-çok cinayet arzusu, cinsel sapkınlık vs bulunduğunu; insanların bunları bastırarak sağlıklı insan olabildiğini ortaya koyuyor. İçinizden avlanmak geliyor diye ihtiyacınız olmadığı halde avlanmanız sizi haklı kılmıyor.


Sizin "Avlayıp yok etmezsek tarıma zarar verirler." mantığınızla hareket eden "
Mao'nun serçe katliamı" aklıma geldi.

1950 lerde Mao "Serçelerin tarlalardaki tahılları yiyerek üretilen yiyecekleri yok eden Faşist kuşlar olduğunu." ileri sürer. Çin halkı örgütlenir, bütün Çin serçelerin peşine düşer. Öldürülen serçelerden tepeler oluşturulur, serçe katilleri için " Devrime büyük hizmet edip, faşizme karşı direnen bilinçli yurttaşlar" diye nutuklar atılır.

Çok geçmeden acı bir gerçek ortaya çıkmaya başlar. Öldürülen serçelerin yiyemediği tırtıl, kımıl, süne vs gibi pek çok zararlı sayısında inanılmaz bir artış olur. Çin'deki tahıl arazileri yer ile yeksan olur adeta. Serçelerin olduğu yılki hasadın 5 te 1 i bile yapılamaz. Halk açlığın pençesine düşer, Çin dışarıdan yiyecek ithal etmeye başlar.


Tarım arazilerinin yaban hayvanları tarafından istilası insanın elini ekosisteme zorla sokması; doğal döngüyü- dengeyi bozmasının bir sonucudur ve sizin avlanma gerekçenizi haklı kılmaz.

Tamtutulma Çevrimdışı   Başa Dön