Maşko (Tavuk Paçası)
MAŞKO (Selanik yöresine ait bir yemek olup "Tavuk Paçası" diyede adlandırılıyor...)
Malzemeler
1 adet tavuk küçüklerinden(1300-1500gr arası)
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı un
½ paket tere yağ
Tuz
Üzerine dökmek için
1 çay bardağı sirke, 6 diş dövülmüş sarımsak
50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu, dörde böldüğümüz soğan, tuz ve üzerine çıkacak üç parmak suyla haşlayalım.
Piştikten sonra suyunu bir kenara ayırıp, tavuğun soğumasını bekleyelim.
Soğuttuğumuz tavuğun kemiklerini ayıklayıp parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım.
Unu yağda pembeleştirdikten sonra yeterince tavuk suyu ilavesiyle gevşetelim.
Tavuk etlerini tencereye ekleyip biraz koyulaşana kadar kaynatalım.
Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırdığımız sirke ilavesinde bulunalım arzuya göre….. —
|