View Single Post
Eski 02-02-2012, 08:03   #4
Güzin Çakar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Sevgili Suz-i Dilara, benim baktığım 4 köpek, 10-15 kedi (erkek veya kız tamamı kısırlaştırılmış) ve saksağanlarım var.Ayrıca güvercin, kumru ve kargaları da sitemizde 2-3 kişi besliyoruz. Bunların hepsinin, ayrı sayfalarını bulup yazmam beni çok aşar.

Çevreden tahmin ettiğiniz gibi çok şikayet geliyor. Yalnız köpekler, değil kumrulardan bile... Geçtiğimiz sonbaharda işler daha da karıştı ve en akıllı köpeğime başka bir yuva bulmak zorunda kaldım. Aslında kimseye de zararımız yok. Ben sabahları çok erken kalkarım. Hepsini dolaşır, yiyeceklerini verir, karınlarını doyuruncaya kadar bekler, artanları (kuşlarınki hariç) toplayıp , saat 7 gibi evime dönerim.

Neden yiyecek bırakamıyorum? Asıl problem burada. Arada bir, akıllarına esip, çöpe atılacak yiyecekleri çok kirli kaplar veya poşetlerle getirip ,ortalık yere, olduğu gibi bırakanlar var. Getirdiklerini (yenmeyecek kadar kokmuş yemekler, balık kafaları, çok bozulmuş süt ürünleri...) bizimkiler de yemiyor,günlerce ortalıkta duruyor. Zaten ben de yemesinler diye dua ediyorum. Yerlerse , ertesi gün Veteriner'deyiz. Biliyormunuz, bu gibi kişiler, hayvansever olduklarını düşünürken, şikayet edenlerden, daha büyük zarar veriyorlar. Uygun yerlere temiz bir şekilde yiyecek konulmasının önünü kesiyorlar.

Sonbaharda olanlar daha sonra...Sevgilerimle...

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön