View Single Post
Eski 01-02-2012, 20:40   #34
toprak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 226
Selamlar herkese,
Bende "Canon Digital ixus 100 Is" fotoğraf makinesi var. Ona ait görüşlerim şöyle;

Foto açısından size yeterince olanak tanıyor. dosya formatı JPEG.
Gömlek cebime sığıyor. Hatta kayboluyor Resimleri çekerken birleştirme özelliği ile paoramik çekim yapabiliyorunuz (ama başarızı olduğunu söyleyeyim, çünkü bir fotonun sağı ile solu arasındaki ışık seviyesi farkı panoramik görüntüyü bozuyor.)

3x zoom yapıyor. Yeni bazı modeller 10x yapabiliyor. Bu özellik uzaktan çekim için gerekli (bir tür teleobjektif özelliği)
Makro çekimleri için hem normal hem de elektronik modu var. Özellikle çiçeklerinizin detaylarını yakından çekerken çok gerekiyor

SDHC'ye kayıt yapıyor. Li-ion kendi özel pili (kibrit kutusundan daha küçük) için ayrı bir şarj aleti var.

Diğer bütün fotoğraf makinalarında olduğu gibi üçayak'a bağlanarak sarsıntısız çekim yapabiliyor. Ben minyatür bir üçayak aldım. Bir de 2 sn. gecikmeli foto çekince resimler inanılmaz net çıkıyor.

Gelelim video kaydına. Full HD çekiyor. Mono ses kayıdı yapıyor. MOV formatında kaydediyor. Hafıza kartınıza bağlı çekim süreniz var. Kendi ekranından veya TV bağlantı kablosu ile TV'ye bağladığımda güzel sonuç alıyorum.
Ama hafıza kartını çıkarıp bilgisayarda açmaya kalktığımda, kaydın takıldığını, atlamalar yaptığını görüyorum. Acaba bilgisayar mı yetersiz kaldı, yoksa kayıtta bir problem mi var? anlamadım. Bu yüzden fotoğraf makinasını tıpkı bir videoplayer gibi kullanıyor, onu TV'ye doğrudan bağlayarak kayıtlarımı izliyorum.

Artı yanı: Oldukça küçük, hafif her yere götürebiliyorum. 12 M.piksel foto çekiyor.
Eksi yanı: Video kaydı dosyasını bilgisayarda açtığımda hayal kırıklığı yarattı.

Ben aldığımda 800-900 TL civarı idi. Şimdi 400 TL civarı.

Netice: Video kaydı için kullanılacaksa sakın almayın. Alacağınız modelin video kayıt dosyasını bilgisayada oynatıp görmeden de bir cihaz almayın.

Hafiflik de bence önemli bir hususdur. Şimdi yeni çıkan oldukça hafif modeller var. Çünkü uzun çekimlerde yarım kiloluk modeller yorucu olabiliyor.

Bunlar benim görüşlerim. Umarım cihaz tercihinde bir yardımı olur.

toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön