View Single Post
Eski 01-02-2012, 18:50   #32
xenkebikec
Ağaç Dostu
 
xenkebikec's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
Merhaba, para çok ama pek kamera modeli konuşulmamış .

Ben şimdi küçük bir araştırma yapayım o zaman.

Aklıma takılan özellikleri sıralamakla başlamak istiyorum.
1-Kameranın çekim açısının olabildiğince yüksek olması gerekir. Uzaktaki nesneleri yakınlaştırma pek yapılmayacağı için yüksek zoom - yakınlaştırma özelliği olan kameralardan ziyade geniş açılı olanlar tercih edilmelidir.

2-Mikrofon özellikleri. Harici mikrofon takılabiliyormu? Mikrofon mono kayıtmı yapıyor yani kamerada tek mikrofon mu var? Kameranın çekim sırasında özellikle açık alan çekimlerinde rüzgar sesi gibi dış sesleri azaltıcı özelliği var mı?

3-Zor ışık şartlarında çekim kalitesi nasıl? Bu seçenek aynı zamanda kameranın sınıfını ve fiyatını belirleyen ana unsurdur. Genellikle doğal güneş ışığında pek çok kamera başarılı çekimler yapmaktadır. Fakat aydınlatmalı ortamlarda normal bir oda ya da florasan vb şekilde aydınlatılan mekanlarda insan gözü için yeterli gelse bile kameralar zorlanmakta yeterli ışık alımı için çekim hızı düşmekte ve ya ışık hassasiyeti fazlaca arttırılarak kumlanmaya sebebiyet vermektedir.

4-Kayıt edilen medya. Çok önemli olmasa kullanımı etkileyen bir faktördür. Sabit diskli veya DVD li kameralardan çok SDHC yapıda hafıza kartlarının kullanımı taşınması değiştirilmesi daha kolaydır ve yeterli kapasiteyi sağlayacak yapılardadır.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön