View Single Post
Eski 31-01-2012, 17:48   #1
yener.T
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Kaşık Tatlısı

Kaşık Tatlısı

MALZEMELER:
1 litre soğuk süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz vanilya
1 su bardağı irmik
150 gr badem

HAZIRLANIŞI:
Sütü bir tencereye alın. Yumurtayı sütün içine kırıp iyice çırpın, irmiği ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve tencereye ocaktan alın. Kabuğu soyulmuş bademleri ince toz kıvamına gelinceye kadar çekin. Toz haline gelen bademin yansını tatlıya ekleyip karıştırın, Tatlıyı dibi ısıtılmış servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tatlınızı buzdolabına koyun ve 1 saat kadar bekletin. Tatlıları düz tabaklara ters çevirerek çıkarıp, üzerlerine elinizde kalan çekilmiş bademi serpin ve servis yapın.-Afiyet olsun-

Eklenen Resimler
 
yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön