Rumeli usulü Çılbır
Malzemeler
-4 yumurta
-2 çay bardağı yoğurt
-1/2 çay kaşığı tuz
-2 diş sarımsak
-3 Su bardağı su
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Yapılışı
Yumurtaları sarılarını patlatmadan önce bir kaseye kırın. Derince bir tencereye koyduğunuz su kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın. Kasedeki yumurtaları yavaşca suyun içine salın.
Eğer yumurtaların dağılmasından korkuyorsanız, yumurtaları büyükçe bir kepçe içine kırıp, kepçeyle hafifçe suyun içine koyun ki hiç dağılmamış olurlar.
2-3 dakika kaynatıktan sonra bir delikli kepçeyle servis tabağına alın. Yoğurdun içine sarımsağı ezerek karıştırın ve tuzunu ekleyin.
Tabağa aldığınız yumurtaların üzerine yoğurtlu karışımı dökün.
Servise almazdan önce, üstüne tavada kırmızı biberli yağ yakıp, gezdirin. —
Afiyet olsun
|