View Single Post
Eski 31-01-2012, 17:32   #128
yener.T
Ağaç Dostu
 
yener.T's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,013
Rumeli usulü Çılbır

Malzemeler
-4 yumurta
-2 çay bardağı yoğurt
-1/2 çay kaşığı tuz
-2 diş sarımsak
-3 Su bardağı su
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 çay kaşığı kırmızı tozbiber

Yapılışı

Yumurtaları sarılarını patlatmadan önce bir kaseye kırın. Derince bir tencereye koyduğunuz su kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın. Kasedeki yumurtaları yavaşca suyun içine salın.

Eğer yumurtaların dağılmasından korkuyorsanız, yumurtaları büyükçe bir kepçe içine kırıp, kepçeyle hafifçe suyun içine koyun ki hiç dağılmamış olurlar.

2-3 dakika kaynatıktan sonra bir delikli kepçeyle servis tabağına alın. Yoğurdun içine sarımsağı ezerek karıştırın ve tuzunu ekleyin.

Tabağa aldığınız yumurtaların üzerine yoğurtlu karışımı dökün.

Servise almazdan önce, üstüne tavada kırmızı biberli yağ yakıp, gezdirin. —
Afiyet olsun

Eklenen Resimler
 
yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön