View Single Post
Eski 29-01-2012, 19:13   #86
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Dil çıkartma suratı uygun olurdu, o cümle zaten oraya konuya azıcık espri katsın diye eklendi.

Devede kulak işlerle uğraşmak, bizler İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca gibiyiz, maksat safımız belli olsun. Çok çok güçlüler zaten dünyayı ateşe vermişler, üstelik bu ateş İbrahim'in ateşi gibi içindekini yakmayan bir ateş değil, sona doğru hep birlikte gidiyoruz.

Belki de Nemrut'un burnuna kaçan sinek oluruz belli mi olur? Hiç umulmadık şekilde bir şeyleri düzeltiriz.
Her iki durumda da bizim içimiz rahat biz bize bırakılan emanete ihanet etmedik.


Kurallara uygun avcılığın hayvan popülasyonuna zarar verip vermediği meselesine gelince kimsenin böyle bir şeyi ispatlamak diye bir derdi yok. Zira bizim ölçümüz devletler, kurallar, kanunlar, yasalar, istatistikler veya bilinçli avcılar değil! O sizin bahsettiğiniz kanunlar olsa olsa yapıyorlar yapmaya bari kontrollü yapsınlar türünden bir oyalama, avuntu ve konunun canlı hakları kısımları tamamen yok sayılarak yapılmış.

Burada kimse konuya sizin baktığınız taraftan bakmıyor, sizin anlamamakta direndiğiniz konu bir canlıyı, spor için öldürme hakkını kimin verdiği? Sizin bu hakkı nereden aldığınız? Bana bunun cevabını yazın.

Sorun, kaderi hakkında söz söyleme şansı ve imkânı bulamayan bir cancağızın kaderi üzerinde sizin sürdüğünüz hükmün kaynağı. Yaşlı da olsa hasta da olsa can candır ve kutsaldır. Ne bilinçli ne de bilinçsiz avcıların onu almaya hakları yoktur.
Allah'ın verdiği canı Allah alır? Her şey gelir insan vicdanında düğümlenir kalır! Ya sudan havadan -sizce şahane ve tersi ispatlanamayan- bahanelere sarılarak işlenen cinayetlere çanak tutar, ortak olursunuz veya bir şeylerin ucundan tutar kaldırmaya çalışırsınız. Seçim sizin.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Başa Dön