View Single Post
Eski 29-01-2012, 11:28   #73
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Laf uzadıkça üslubunuz çirkinleşiyor, saldırganlaşıyorsunuz, daha mesajıma ilk cevabınızı yazarken işi sanane, bananeye dökmüşsünüz, medenîce tartışmaktan anladığınız bu mudur?

Medenî ülkeler(hangi kıstaslara göre medenî), devletler benim için bir ölçüt değil ki onlardan gelen şeylere doğruymuş gibi yapışmak neden? Ben doğanın kendi dengesini kendisinin sürdürmesinin gereğinden bahsediyorum, devletlerin koyduğu kotalar, avcılık, yasalar, şu bu beni ilgilendiren şeyler değil. Doğanın insan eli değmemiş kısımlarındaki mükemmel işleyişe bakarsanız görürsünüz başka delile ihtiyacım yok benim.

Bu arada dersinizi iyi çalışıyorsunuz, cevap yazacağınız üyenin diğer mesajlarını da kontrol ediyorsunuz, bu güzel bir özellik tebrik etmek isterim.

Ben kendimi kandırmıyorum, o belgeselleri izlerken bir kaplanın bir ceylan yavrusunu yakalayıp boynunu sıkarak öldürmesi, iç organlarını çıkarması, karnını deşerek yemesi içinde azıcık merhamet taşıyan herkesin içini sızlatır, benim o görüntüleri izlemeye gerçekten yüreğim dayanmıyor. Yaban hayata yabancı değilim demem en azından onun kendi içindeki düzeni biliyor ve anlıyor olmamdan ve müdahele edilmesine karşı çıkmamdan kaynaklanıyor. Nasıl ben bahçeli evimde mutluysam onlar da kendi ormanında, dağında, denizinde mutlu. Sizin bilinçli avcılığınızın müdahelesini gerektirecek hiçbir dengesizlik yok onda. İnsan karışmasın o kendi yaşlısını da kısırını da temizler, yok eder.


Ne ben ne de siz fetva alimi değiliz. Ancak size şu kadarını söyleyeyim kasapta, markette bu kadar etin içinde eğer siz çıkıp da elinizde tüfek, o hayvancağızları nefes nefese koşturarak kalbini korkudan güm güm attırarak
-hayatta kalma içgüdüsü- kovalar, elinizdeki silahla ateş ederek acı çektirerek öldürürseniz -ki o silah sesinin ormandaki diğer zavallıları ne kadar korkutup ürküttüğünü de bilirsiniz- günah işlemiş olursunuz. Bir Müslüman olarak İslâm dinini bu kadarcık olsun bilirim. Ha fazlasını keselim demişsiniz ha bu kadar etin arasında gidip avlanmışsınız ne farkeder ki!

İslâm dininde yavru hayvanların kesimi hakkında neler dendiğini düşünerek kuzu etinizi yiyiniz afiyetle ben zaten karışmıyorum, burada herkes fikrini beyan ediyor, kabul edip etmemek herkesin kendisine kalmış.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Başa Dön