View Single Post
Eski 29-01-2012, 10:50   #69
syılmaz
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dermana Mesajı Göster
Eskiden (8-10 yıl öncesine kadar) gökyüzünde bulut gibi sığırcık sürüleri dolaşırdı. öyle güzel görüntüler oluşurdu ki.. şimdi ara ki bir tanesini bulasın. buna benzer daha çok örnekler var.
Sığırcık av kuşu değildir, avı yasak, yasak olmasa dahi hiçbir avcının avlamak isteyeceği bir kuş değil. Sığırcığı sadece elinde sapan ya da havalı tüfekle kuş öldüren salak çocuklar vurur, bununda adı av değil, öldürmek olur.

Kısacası verdiğiniz örnek, örnek bile değil.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Oysa siz ormanda verdiğiniz sözde mücadeleyle hiç gereği yokken sağlıklı -siz aksini söyleseniz de- üreme kabiliyeti olan bir hayvancağızı öldürüyorsunuz(!).
O Amerika'da yapılan, bizim ülkemizde yapılmayan ayı avı ile ilgili bir örnekti. Bütün avlar sadece üreme kabiliyetini yitirmiş hayvanlara yapılır diye birşey demedim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Bir de lütfen başka yanlışlardan örnekler vererek kendi fikrinizin savunmasını yapmayın, basit kaçıyor.
Basit açıklama yaptığım yok, anlayabilen için gayet mantıklı, tutarlı, veriye dayalı açıklama yapıyorum. Tutarlı açıklama yapamayan sizin gibi düşünen üyeler.

Avcılığın yaban hayatına zarar verdiğini düşünen tüm üyelere;

Devletin ve kurumlarının koyduğu kurallar çerçevesinde, bilinçli yapılan avcılığın doğaya zarar verdiğini, herhangi bir bilimsel veriyle/çalışmayla ispatlayın. Bu forumda yazmayı bırakırım.

Bu kadar mı zor kaynak göstererek, veriye dayanarak konuşmak?


Dünyanın hangi medeni ülkesinde avcılık yasak? Madem bu kadar kötü ve bizim ülkede benim gibi bunu düşünemeyen insan çok, gelişmiş batılı ülkelerde niye yasak değil?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Dünyanın öbür ucundan getirilip sırf insanların zevklerini tatmin etsin diye havası, suyu, toprağı elverişli olmayan yerlerde satılan ve göz göre göre ölüme terk edilen Sibirya kurtları, muhabbet kuşları, papağanlar, kaplumbağalar vs. bunları hiçbir gerçek hayvansever, doğasever tasvip etmez.
Forumda sanki böyle üye çok var, daha tepki alanını görmedim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Yani size diyebileceğim bizler yaban hayatına yabancı değiliz.
Kendinizi kandırıyorsunuz, daha önce ki mesajınızda belgeselde ki görüntüleri bile korkunç bulup izleyemediğinizi belirtmiştiniz.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Kuran'da bir ayette belirtildiği gibi -ki bunu siz de yazmışsınız- Allah bazı hayvanları etinden, binitinden faydalanalım, onlarla uzak mesafeler yakın olsun, hem onlarla yüklerimiz bize eziyet vermeden yerimize vasıl olalım diye yaratıldı. Ama bu demek değildir ki biz onlara gereğinden fazla yük vuralım veya ihtiyacımızdan fazlasını keselim her şey kararınca güzeldir sayın syılmaz.
Fazlasını keselim ya da buna benzer hiçbir mesaj yazmadım şimdiye kadar.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Ha bu arada ben evimin et ihtiyacını -kendim yemiyorum- yılda bir defa kesilen kurban etinden karşılıyorum, derin dondurucu sağolsun. Gözümüz ne tavşan pilavında, ne bıldırcın etinde ne de onları avlarken vereceğimiz mücadelenin zevkinde. Taş devrinde de yaşamıyoruz, açlık sınırının altında olan bir ülke de değiliz, fakirimiz var ama açlıktan ölecek kadar değil, velhasıl kelam o tavşancağızın veya bıldırcının bir gram etine muhtaç değiliz.
İster tavşan eti yerim, ister kuzu eti. Kimseyi ilgilendirmez, kimse de bunun günah olduğunu iddia edemez. İddia edecek kişi delille gelecek, kaynak gösterecek. Lafla peynir gemisi yürümez.

syılmaz Çevrimdışı   Başa Dön