View Single Post
Eski 28-01-2012, 00:11   #180
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Firmanın üretim sorumlusuyla görüştüm. Epey uzun konuştuk. Aynı iddiada bulundu. İddiasını kanıtlayacak herhangi bir hesap şekli sunamadı. Fabrikalarının bahçesinde biri kendi ürünleriyle izolasyon, biri klasik mantolama diğeri de izolasyonsuz tesis ettikleri üç beton odada elektrik sobası yakarak belirli bir sıcaklığa ne kadar zamanda geldiğini ölçüyorlarmış.

Hesap konusunda ısrar edince beni başka bir ürüne yönlendirdiler. O sitede talep ettiğim hesapların olduğunu söylediler. "tamguc" isimli bu sitede thermoshield isimli ürünün satılmakta olduğunu gördüm. Bu ürünün bazı dökümanlarını koymuşlar siteye. Fakat kendileri çevirmeyip google translater ile çeviri yaptırdıktan sonra oraya koydukları için tek bir cümle bile anlaşılmıyordu.

Neyse, esas ürünün thermoshield olduğu belli olunca başka kaynaklardan hızlıca incelemeye çalıştım.

ABD kökenli bir ürün ve teknoloji olan ThermoShield, içi hava dolu mikroskobik seramik küreciklerin reçine ile biribirine bağlanmasıyla elde edilen, sıvı, boya şeklinde uygulanan bir ürün.

Ürünün kendisinin ısı geçirgenlik katsayısı ve sağladığı direncin bir önemi yok. Hava dolu seramik küreciklerden dolayı birim değer olarak ısı iletkenlik katsayısı fena değil ama boya gibi sürüldüğünde bu sebepten dolayı herhangi bir izolasyon değeri yok.

Ürünün esas etkisi (söylendiğine göre) %86 oranında IR ışınımlarını yansıtması.

Kullanım şekillerini de epey incelediğimde, mantıken de olması gerektiği gibi düşük yoğunluktaki bir ortamdan yüksek yoğunluktaki bir ortama doğru yayılan IR ışınımlarının tekrar düşük yoğunluklu ortama geri yansıtması üzerine kurulu.

Bu sebeple, dış yüzey, çatı ve iç yüzeylerde kullanılacak ürünleri var.

Sizin ihtiyacınıza göre thermoshield ürünü nasıl kullanılırı düşünürsek;

- Yazın teras betonunun ısınıp evi de istenmeyen bir şekilde ısıtmaması için teras zeminine,
- Kışın içerde ısınan havayı tavandan kaçırmamak için tavana

uygulamanız gerekiyor. İçerde ve dışarıda uygulanacak ürünler arasında muhtemelen yapısal bazı farklılıklar var ki, ayrı ürünler olarak satılıyor.

Epey döküman karıştırdım ama farklı izolasyon metodlarıyla hesap yoluyla doyurucu bir karşılaştırmaya rastlamadım. Buna rağmen dikkate değer bir literatür oluşturmaya başlamış.

Konuştuğunuz firmanın ürününün thermoshield'dan yola çıktığı belli. Ancak gerek knowhow, gerek üretim kalitesi ve malzeme olarak ne kadar yakın olduğu belli değil.

Kolay gelsin.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön