View Single Post
Eski 30-03-2007, 23:49   #36
derin
Ağaç Dostu
 
derin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 298
Red face Ağaçlandırma projesi...

Merhabalar ben Aksaray da yaşıyorum burada Hasandağı yakınlarında bir tarla aldım 56 dönüm ağaçlandırmak istiyorum bilmeyen arkadaşlar için yazıyorum. Hasandağını rakım olarak 3200m tarlamın Hasandağına uzaklığı yaklaşık 10km civarı yöremiz Türkiyenin en kurak bölgesi olarak adalandırılıyor kışları sert yazları sıcak ve kurak geçiyor geç kış donları yaşanabiliyor özellikle küresel ısınmayla birlikte artık neredeyse erik kayısı gibi meyveleri hiç göremez olduk.

Tarlamın bulunduğu bölgede yeraltı suyu var çok miktarda ancak tuz gölündeki çekilmeden dolayı ve eşmekaya sazlığının kurumasından dolayı kuyu ruhsatı artık verilmiyor. Aşağılara nispeten tarlam civarı daha yağışlı toprak olarak üzeri kumlu ve volkanik tüf denen kırmızı renkli pomza taşlarıyla kaplı pomza taşının nem tutma havalandırma vs... özellikleri var.

Genelde tarımda beyaz pomza taşı kullanılıyor yanlış hatırlamıyorsam beyazları bazik kırmızıları asidik özellik gösteriyor ağaç hemen hemen hiç yok ağaçlandırma kültürü yok heryer tahıl tarlası benim sorum şu sizce buraya ne tip ağaçlandırma yapabilirim ve nelere dikkat etmeliyim ya da şöyle diyelim ağaçlandırmaya çalışmalı mıyım çünki etrafta tek bir ağaç bile yok ağaçlandırma yapılır diyorsanız ağaçlandırmadan önce ne yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum teşekkürler...

Aksaraydan sevgiler

derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön