Konu: Pria
View Single Post
Eski 23-01-2012, 16:03   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Pria

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Her konuda araştırma yapmaya,sorgulamaya bayılırım..Tabi, günümüzün modası ''google'' a bitkiler alemi ile ilgili kelimeleri yazdıkça, karşıma en sık çıkan site ''agaclar.net'' olduğu için, belli bir zaman sonrasında ''ehhh..artık bu siteye üye olmalı'' dedim..

Burada neler öğrendiniz?

Doğa, çevre, tarım konularında aslında oldukça bilgi birikimim olduğumu sansam da, birçok konuda yeni şeyler, yeni güncel gelişmeler olduğunu, yepyeni bilgiler edinerek bu siteden öğrenme şansına sahip oldum..Bir de bu forumda, alanlarında tecrübe ve birikim sahibi olan insanlardan yararlanmak çok hoş..Çok güzel bir bilgi paylaşımı var sitede..Yazışmalar, mesajlar seviyeli ve zarif..Bu da hoş..
Kısacası, benim gibi bilgi açlığı çeken ve asla öğrenmeye doymayan biri için bu forumun üyesi olmak bir şans..

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Benim de mutlaka kişisel bilgi birikimimden yararlananlar vardır sanıyorum..Yarım yamalak bilgi sahibi olduğum konularda yazmam,,Tecrübelerimi iyi bir anlatımla aktarmaya çalışırım..

Sizi tanıyalım:

Öncelikle kullanıcı adım olan ''pria'' nın, doğduğum kasabanın antik adının ilk dört harfi olduğunu belirteyim.
57 yaşındayım..
Yoksulluk ve cehaletin sarmaladığı bir çevrede doğdum..Allah'tan ilkokul öğretmenim benim ailemi ikna ederek ortaokula gitmemi sağlayıp ufkumu açtı..
İlkokul yıllarım gaz lambası ışığında, Üniversite yıllarım da terör ortamında geçti..1974-78 arası İstanbul Üniversitesi..Beyazıt..Nelere tanık olduk nelere..Ne cocukluğumuzu tadabildik, ne de gençliğimizi doya doya yaşayabildik..
Uzun yıllar ticaretle meşgul oldum..
Eşim (İlkokul öğretmeni) ve ben emekliyiz şimdi..
Ben hala köydeki tarlalarda ziraat yapıyorum ve ayrıca 200 adet 10 yaşında (zeytin ve diğer) fidanım var..Bunlar bana soluk aldıran ve İstanbul'dan ara ara kurtuluşumu sağlayan şeyler..
Dershane öğretmeni (matematik) bir kızım var..Mecburen onunla İstanbul'da beraber yaşıyoruz..
Eşimle benim en çok mutlu olup sevindiğimiz şey, sağlık karnemizi kullanmak zorunda kalmayışımız ve doktor kapısını çalmayışımız..En büyük zenginliğimiz bu..

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Bitkiler mutlaka her günümün vazgeçilmez parçası..Özellikle köydeki fidanlığımda olduğum zamanlar beni kuşatırlar; tüm stresimi giderirler..Huzur bulurum onlarla..

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Şu anki durumu gayet güzel..

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Lütfen, üyeler meramlarını anlatırken özenli olsunlar..Çalakalem yazmasınlar..

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Bitkiler benim tüm olumsuzluklarımı, yorgunluğumu resetliyor..Onlar sayesinde bambaşka bir alemin bir parçası oluyorum..

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Bir keresinde köyde gündüz fidanlarımı sularken,yerde oturuyorum tabi..hortum fidanın dibinde..10 dakika kadar bekliyorum..Öyle otururken bir ara arkama döndüm..baktım arkamda bir yılan,1 metre uzağımda kafayı kaldırmış bana bakıyor..belliki suya gelmişti..İçimden ne yapmalı,ne yapmalı diye düşünürken..hiç istifimi bozmadan yanıbaşımdaki hortumun ucunu yavaşça elime aldım ve hızla arkama dönerek yılana tuttum..zavallıcık şok olmuştu..o kaçtı ben su sıkarak kovaladım keratayı..

Bir defasında da, yine zeytinleri sularken fidanın dibindeki otların,kuru dalların altından pıt diye ayaklarımın dibine bir tavşan yavrusu fırlayıverdi..hortumdan çıkan sudan ıslanmış, yanıbaşımda tir-tir titriyordu..öylesine tatlı, sevimliydi ki, uzunca bir süre sevdim, okşadım korkusu yatışsın diye..ama hala titriyordu..hafifçe arkasına vurur gibi yaptım; başladı yine zıplayıp gitmeye..daldı yine bir ot yığınının altına..bu yavrunun ana babasının yuvası da benim fidanlığın içindeki yaşlı bir incir altındaydı..onları üç yıl devamlı gördüm..ama bu yıl göremedim..avcılar geliyor aklıma..

Bir de kuşlar..fidanlarımın en az 10-15 tanesinin dallarında kuş yuvaları oluyor..baharda, tam yumurta-yavru döneminde fidanlığıma gittiğimde, dolaşırken benim onların yuvalarına, yavrularına zarar vereceğim hissiyle, etrafımda öylesine çığlıklar atıp dolanıyorlar ki..adeta ''git burdan'' demek istiyorlar bana..üzülüyorum tabi..

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Yok, olmadı..Fakat bazı konularda daha bir donanımlı hissettim kendimi..Soru sorabileceğim ve oldukça tatminkar yanıtlar alabileceğim bir yardımcı kaynak oldu forum..

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Katılamadım maalesef..Bilemiyorum..Şartlar elverirse katılmayı arzu ederim..

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Bugünlerde google'a girerek araştırmak ve ''agaçlar.net'' i izlemek bana yetiyor.. Şimdilerde elimin altında olan iki kitap var: 1- ''Arzunun Botaniği (Bir elmanın sizi kullandığını düşündünüzmü hiç?)- Michael Pollan'', 2- Hangi Kansere Hangi Bitki- Doçent Dr. Canfeza Sezgin''

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Hayır..yok..

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?

Bir ara ''Forumsel.com''a üye oldum..3-5 mesaj yazdım..artık pek girmiyorum..''agaclar.net'' sürekli güncel ve aktif..katılım fazla..artı özelliği budur..

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Şu an böyle bir gereksinim duymuyorum..
Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

İstanbul'da vaktim çok bol..Evde olduğumda bilgisayar hep açık..Yatana kadar girip bakarım foruma; ilginç yeni birşeyler var mı diye..Köyde olduğum zaman internete ben girmek istemiyorum..İstesemde giremiyorum.. Vaktim olmuyor zaten..

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Aktüel konular, politika, finans..bayılırım..boş geçen zamanım hiç yoktur..

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Bu yıl üç forum üyesine; iki okul, bir şehitlik için lale soğanı gönderdim.. Olanağım olduğu müddetçe karşılıksız yardımcı olmayı severim..

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Soğanlı bitkiler alanında sayın kgursan, zeytin konusunda da sayın Halil Önen, Meyvelitepe'den çok değişik bilgiler edindim..İsimlerini sayamadığım mutlaka birçok değerli üyenin olduğunu da kabul ediyorum..ve hepsine teşekkür ediyorum..

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Yok..Daha doğrusu yaşadığım çevrede ilgimi çeken bir STK yok..

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Bizim köye termik santral yapılma durumu var..Hem de sit alanına..yapılırsa güzelim koylar, deniz, bitki örtüsü, çok bereketli ve verimli ovamız mutlaka olumsuz etkilenecek..Baştan Belediye Başkanımız ''Termik santrale hayır'' diyordu..Sonradan patronlar onu aldı Almanya'ya geziye götürdü..Ne olduysa oldu..Şimdi ''termik santrale evet'' diyor..
Ben köyde dilim döndüğünce tavır koyup, fikrimi söylüyorum ama..öyle tepkisiz bir halkımız var ki..sonuç almak çok zor..

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Yok gibi birşey..Halkı bilinçlendirebilecek kapasitede yayınlar yapılması gerek..

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

İstanbul'da yaşadığım ilçeye yakın bir olanak olsa, bir hobi bahçem olmasını mutlaka isterim..Beykoz var ama çok uzak bana..

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Oya ağacı..Özellikle beyaz çiçekli olanı..
çiçek: Nergis
kitap: Nutuk ve ''Bu Mülkün Sultanları ( 36 Osmanlı padişahı) - Necdet Sakaoğlu''
şarkı: Ben gamlı hazan..
müzik grubu/müzik sanatçısı: Pink Floyd
ressam: Balaban
şair: Nazım HİKMET
film: Hayat Güzeldir (İtalyanca: La vita è bella ),
web sitesi: ''OdaTv

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön