View Single Post
Eski 22-01-2012, 18:21   #174
moso
Ağaç Dostu
 
moso's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 291
merhaba,

güneşle aram pek iyi değil. Öyle ki güneş kremi kullanmadan güneşe çıkamıyorum. Hele de yazları eve kapanıyorum. Kış geldi diye güneş kremi kullanmayı kesmiştim, malesef yüzümde egzama çıktı. Güneş beni pek sevmiyor.

bir arkadaşım benimle aynı durumda olan bi tanıdığının aloe vera bitkisini kullanarak bu sorunlarını aştığını söyledi. Güneşten daha az zarar gördüğünü, hatta çillerinden (bende de mevcut) kurtulduğunu söyledi. Az önce internetten araştırdım. Egzamayı tedavi ediyormuş.

Denemek istiyorum. Bu bitkiden tedarik etmem lazım. Merak ettiğim nasıl ayırd edeceğim. üyelerin paylaştığı resimlerdeki aloe veralarda farklılıklar gözlemledim. kimisi açık yeşil, kimisi koyu... rengi maruz kaldığı ışığa göre değişebilir elbette ama bazılarında leopar deseni gibi desenler var. Bu bitkiye benzer sukulentler de gördüm. Yanlış bitki kullanmak istemiyorum. satın alırken tedavi edici aloe vera aldığımdan nasıl emin olabilirim?

Yol gösterirseniz çok sevinirim. teşekkür ederim.

bitkiyle kalın bitki delileri

Bitki delileri diyince, bitki tutkusundan dolayı uykusu kaçan ve sabahın 3 ünde üzerinde geceliği, elinde metreyle bahçe ölçümü yapıp ne diksem diyen bi arkadaşımız da vardı aklımdan çıkmıyo da hiç


Düzenleyen moso : 22-01-2012 saat 18:58
moso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön