View Single Post
Eski 22-01-2012, 10:54   #8
syılmaz
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Şeyi merak ettim. Kilo almak için spor yapmak...ilginç... Vurduğunuz canlının eti ile mi kilo almaya çalışıyorsunuz.
Tespitiniz hayranlık uyandırıcı. Kilo almak için spor yapma kavramını ilk defa duyduysanız bravo doğrusu.

Belli oldu konu yaptığımız sporlar olmaktan çıkıp laf yetiştirme şekline dönüşecek.

Hiçbir şekilde et yemeyen insanların avcılığa karşı olmasını anlarım ama et yiyenler avcılığı katliam olarak gördüklerinde komik duruma düşüyorlar. Siz hiç bir mezbahayı dolaştınız mı? Belki bilmiyorsunuz söyleyeyim, yediğiniz etler tarlada yetişmiyor.

Tavuk yiyenler biliyor mu acaba, yedikleri tavuklar yaşadıkları sürece 1 gün bile olsun günışığını görmüyor. Yumurtadan çıktıktan sonra 45 günde kesime gidiyor, hareket etme şansının olmadığı bir yerde sürekli yemeye zorlanıyor, hemen büyüsün diye. Siz hiç civciv beslediniz mi bilmiyorum, ben çok besledim, 45 günde civciv tavuk olmaz, neyle besliyorlarsa artık 45 günde tavuk yapıyorlar.

Veya kedi köpek mamalarının nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Yumurtadan yeni çıkan civcivlerin, yeni doğmuş yavru domuzların nasıl fırınlandığından haberiniz var mı?

Hem şov yapın avcılık katliam diye, hem de sizin ve evcil hayvanlarınızın besin ihtiyacı için bunların olduğundan habersiz (veya kafanızı kuma gömerek) yaşayın. Bravo hepinizi tek tek tebrik ediyorum, hayvan hayatına duyduğunuz saygıdan dolayı.

Allah bile kitabında bazı hayvanların etinden yararlanasınız diye yarattım der. Çeşitli hadislerde avın helal olduğu belirtilir. Allah serbest kılmış, siz nasıl bunu katliam, zulüm, büyük günah diye yaftalıyorsun?


Düzenleyen syılmaz : 23-01-2012 saat 10:02
syılmaz Çevrimdışı   Başa Dön