View Single Post
Eski 21-01-2012, 11:30   #28
sevgice
Ağaç Dostu
 
sevgice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-12-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 444
Talking

Merhabalar birkaç bilgide benden olsun. Ben denemedım çünki bende yeni okudum.
ALINTIDIR

Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek klorofilin sabitleşmesini sağlayın.

Karnıbaharın haşlandıktan sonra sararmaması ve kötü kokusunu önlemek için haşlama suyuna biraz süt katın. Kar beyaz karnıbaharınızı afiyetle yiyin.

Zeytinyağlı dolma yapacaksınız ama fıstığınız yok? O halde içine 1-2 havuç rendeleyin. Aynı lezzette olacağını göreceksiniz. Afiyet olsun.

Lahana kokusundan kurtulmak artık çok kolay. Bir elmanın kabuğunu soyup lahanın pişme suyuna ekleyin. Kokusuz ve hazmı kolay lahana için! Afiyet olsun.

Havuçlarımızı haşladıktan sonra mat, donuk bir renk almasını istemiyorsak, kaynar suda haşladıktan sonra çıkarır çıkarmaz hemen birkaç buz atılmış soğuk suya atalım. Renklerini koruyacaklar, daha göz alıcı olacaklar.

Devamıda sirkelı su hakkında. Onunla ilgili birkaç bilgi

Bulaşık makinenizi yıkayabilirsiniz: Bulaşık makinenizin performansını yüksek düzeyde tutmak ve sabun tabakası oluşumunu yok etmek için, ünitenin altına seyreltilmiş 1 fincan sirke dökün ya da üstteki rafa bir kasenin içine sirke koyun. Sonra bulaşık makinenizi bulaşık ya da detarjan koymadan tam devir çalıştırın. Özellikle suyunuz sertse, bunu ayda bir tekrarlayın. Ancak, bu işlemi uygulamadan önce bulaşık makinenizin kullanım klavuzuna bir göz atın

Kızartma sonrası temizlik yapar: Kızartma işini bitirdiğinizde ocağın üstüne, duvarlara sıçrayan yağ damlacıklarını temizlemek için, bunları seyreltilmiş sirkeye batırılmış sünger ile silebilirsiniz. Durulamak için soğuk suyla ıslatılmış başka bir sünger kullanın, sonra da yumuşak bir bezle kurutun.

Kızartma tavanızı korur: Kızartma tavanızda 10 dakika boyunca 2 fincan sirke kaynatmak, birkaç ay boyunca yiyeceklerinizin yapışmasını önler.

Yumurtanızı daha iyi haşlamanıza yardım eder: Yumurta haşladığınız suya litre başına 2 yemek kaşığı sirke ekleyerek, yumurtanızın çatlamasını önleyebilir ve kabuğunun daha kolay soyulmasını sağlayabilirsiniz.

sevgice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön