View Single Post
Eski 19-01-2012, 14:33   #35
eymenekin
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-03-2011
Şehir: merkez
Mesajlar: 30
enginar dolması

buket hanım, ben de enginarın yanına bile yaklaşmayan eşim dahil bir çok tanıdığımı bu tarifle enginarseverler arasına katmıştırım.iç malzemeyi elimle hafif sıkıştırıp enginarların üzerine yerleştirince daha dağılmıyor.bir de yemeğin suyu kaynayınca kaşıkla üzerinden gezdiriyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Enginar Dolması

Malzemeler:
6 tane enginar
1/2 kilo kıyma
1 su bardağı pirinç
1 tane orta boy soğan
2-3 tane domates
1/2 demet maydanoz
1/2 bardak sıvı yağ
1 tane limon
Domates salçası (bir kaşık)
Tuz+karabiber

Enginarların sapları ayrılıp en dış yaprakları temizlenir ve uçları kesilerek yaprakları ayrılarak ortasındaki yapraklar ve tüylü kısımlar temizlenir. ( Ortası temizlenirken kaşık yardımı ile içerisi oyulmalı ve tüylü kısım iyice temizlenmelidir. ) Hazırlanan enginarlar limonlu suda bekletilir ( Kararmaması için)
Dolma harcı nasıl hazırlanır?
Domates, soğan ve maydanozlar kıyılıp içerisine yıkanmış pirinçler ilave edilir. Kıyma ,sıvı yağ, limon, domates salçası, tuz ve karabiber de eklenerek karıştırılır.
Harç hazırlanınca, limonlu suda bekleyen enginarlar alınarak ( ortasını boşalttık ya!) bir kaşık yardımı ile harç boşaltılan orta kısıma doldurulur. Ben tencereye tüm enginarları yerleştirince önceden kestiğim enginar saplarını da küp küp doğrayıp eklerim(onlar tencerenin dibine kayarlar) Sonra tencereye enginarları örtecek kadar su içersinde bir kaşık daha dmates salçası ilave ederek ve dolmaların dağılmaması için üzerlerine de bir tabak çevirerek kısık ateşte 45 dakika veya bir saat kadar pişirin. Pişen enginar dolamaları tencereden çok dikkatli çıkarılmalıdır. Herkesin tabağına bir veya iki tane enginar dolması uygun olur. Herkese afiyet olsun.

eymenekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön